Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η κορεατική φίρμα αποκάλυψε επίσημα την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση νέου compact crossover, με την εικόνα, τα χαρακτηριστικά και τις τεχνολογίες του αυτοκινήτου να καταπλήσσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις, το Kona Electric έχε καλύτερη αεροδυναμική, φέρει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, καινούργια μάσκα με μικρότερες αντιστάσεις για τον αέρα και νέες ζάντες 17 ιντσών. Όπως ανέφερε η Hyundai, θα διατίθεται σε 21 αποχρώσεις για το εξωτερικό αμάξωμα και με διχρωμία στην οροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναβαθμισμένο είναι το εσωτερικό, με τους σχεδιαστές της εταιρείας να τοποθετούν ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, προηγμένο head-up display και νέα κεντρική κονσόλα με επιπλέον διακόπτες για το κιβώτιο ταχυτήτων και το ηλεκτρικό σύστημα. Το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής 7 ή 8 ιντσών παρέμεινε ως είχε.

Παρά την ύπαρξη μπαταριών στο δάπεδο, οι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές δεν επηρεάστηκαν, με την καμπίνα να φιλοξενεί με άνεση τέσσερις ενήλικες. Ο εξοπλισμός ασφάλειας και άνεσης είναι πλούσιος, περιλαμβάνοντας το πακέτο «Smart Sense» και όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Το Kona Electric θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις. Στη βασική, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 135 ίππους και 395 Nm ροπής, λαμβάνει ενέργεια από μπαταρίες χωρητικότητας 39 kWh και η αυτονομία αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον νέο κύκλο οδήγησης WLTP (Worldwide Harmonized Light‐Duty Vehicles Test Procedure).

Στη δεύτερη έκδοση ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204 ίππους και την ίδια ροπή αλλά έχει μπαταρίες 64 kWh. Η αυτονομία σε αυτήν την περίπτωση φθάνει τα 470 χιλιόμετρα και οι επιδόσεις είναι σαφώς καλύτερες. Για μία πλήρη φόρτιση χρειάζεται 6 και 9 ώρες και 40 λεπτά αντίστοιχα, ενώ με τη χρήση ταχυφορτιστή 100 kW ανακτά το 80% της ενέργειας σε 54 λεπτά.

Το ηλεκτροκίνητο Kona θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης, με το λανσάρισμα στην αγορά να προγραμματίζεται για το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Ανακαλύψτε το νέο crossover της Hyundai

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης