Τη δυνατότητα να οδηγήσει το νέο hot supermini της Toyota, ένα από τα καλύτερα μικρά της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, είχε ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Fernando Alonso δοκίμασε το GR Yaris στην πίστα του Estoril στην Πορτογαλία και, όπως δήλωσε, πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σπορ αυτοκίνητο, το οποίο σε κάθε αλλαγή ταχύτητας, κάθε στροφή, κάθε φρενάρισμα, είναι καλύτερο από αυτό που περιμένεις.

Η ισορροπία του εκπλήσσει ακόμα και σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης, με τον Ισπανό να το χαρακτηρίζει συναρπαστικό. 

Το Yaris GR περιγράφεται ως ένα «αγωνιστικό δρόμου». Τροφοδοτείται από τον 1.6 turbo κινητήρα απόδοσης 261 ίππων και 360 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 5,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης GR-Four. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προφίλ οδήγησης. Σε κανονική λειτουργία η κατανομή είναι 60/40, στη Sport η ρύθμιση είναι στο 30/70 και στο Track 50/50.

Επίσης προαιρετικά υπάρχει και το πακέτο «Circuit Pack» με το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen τόσο στον εμπρός άξονα όσο και στον πίσω, για βέλτιστη οδηγική τέρψη με κατανομή από 100/0 (προσθιοκίνητο) έως 0/100 (πλήρως πισωκίνητο).

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης