Στο πλαίσιο της επετείου για τα 50 χρόνια από την πτήση του υπερηχητικού επιβατικού αεροσκάφους Concorde, η Aston Martin δημιούργησε μία εκπληκτική έκδοση της DBS Superleggera.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο θα παραχθεί σε μόλις 10 μονάδες. Είναι βαμμένο στα ίδια ακριβώς χρώματα με το τελευταίο Concorde που πέταξε στους αιθέρες και το οποίο εκτίθεται στις εγκαταστάσεις της British Airways. Το εξαιρετικής αισθητικής sportcar φέρει αποκλειστικά λογότυπα και μία σειρά από γραφήματα που παραπέμπουν στο cock-pit του αεροσκάφους.

Πλήρως εξατομικευμένο είναι και το εσωτερικό. Στα προσκέφαλα των καθισμάτων υπάρχει το λογότυπο Concorde, στο σκιάδιο του οδηγού είναι κεντημένο στο χέρι το Mach Meter, ενώ στο κεντρικό υποβραχιόνιο έχει τοποθετηθεί μία από τις ζώνες των καθισμάτων του αεροσκάφους με την υποδοχή τιτανίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κίνηση φροντίζει ο πανίσχυρος V12 5.2 twin-turbo κινητήρας απόδοσης 725 ίππων και 900 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 3,4 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης