Στη φετινή έκθεση της Γενεύης, που άνοιξε τις πύλες της σήμερα (5/3), οι επισκέπτες κυριολεκτικά θα τρίβουν τα μάτια τους, με τις νέες προτάσεις των εταιρειών. Έπειτα από την αποκάλυψη της Veneno από την Lamborghini, της P1 από τη McLaren, ήρθε και η σειρά της Ferrari!

H διάσημη ιταλική φίρμα, παρουσίασε πριν από λίγες ώρες το νέο της hypercar, το οποίο γνωρίζαμε έως τώρα με την κωδική ονομασία F150. Το μοντέλο ονομάζεται LaFerrari και πρόκειται πραγματικά για την ατραξιόν της έκθεσης. Ένα αυτοκίνητο «σημείο αναφοράς» στη σύγχρονη ιστορία της φίρμας, ένα εξωπραγματικό τετράτροχο, το οποίο σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ferrari, Luca di Montezemolo, είναι άριστο σε όλους τους τομείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι σχεδιασμένη από την ομάδα του Flavio Manzoni

Όλο το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από carbon και αλουμίνιο, με το βάρος να είναι χαμηλότερο από 1.300 κιλά. Το εσωτερικό υιοθετεί τη σχεδίαση των μονοθεσίων της F1, με τη θέση οδήγησης να κατασκευάζεται πάνω στο σώμα του οδηγού. Οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω και διαθέτει όλα τα συστήματα, όπως ESC, EF1-Trac και e-Diff 3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ήχος του κινητήρα είναι ίδιος με μονοθέσιο της F1

Τροφοδοτείται από ένα V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα 6,3 λίτρων που συνδυάζεται με σύστημα HY-KERS, αποδίδοντας συνολικά 963 ίππους και 900 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 2,9 δευτερόλεπτα, τα 0-200 σε λιγότερο από 7΄΄ και τα 0-300 σε 15΄΄, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα. Το HY-KERS είναι ενσωματωμένο πάνω στα ηλεκτρονικά του σασί και διαθέτει « torque system», «traction control» και κατανομή πέδησης.

Φρενάρει από τα 200 στα 0 χλμ./ώρα σε 115 μέτρα

Η κατανομή βάρους εμπρός-πίσω είναι 41%/59%, φέρει μαγνητικά ελατήρια, ελαστικά Pirelli P-Zero διαστάσεων 265/30 R19 μπροστά και 345/30 R20 πίσω, φρένα carbon-κεραμικά, αυτόματη πίσω αεροτομή και κινούμενο διαχύτη. Όσο για την αεροδυναμική, αλλάζει ανάλογα την οδήγηση και την ταχύτητα σε πραγματικό χρόνο!!

Η LaFerrari θα παραχθεί σε 499 μονάδες, κοστίζει 1,2 εκατομμύρια ευρώ, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν τον Δεκέμβριο. Όσοι αποταμιεύετε χρήματα, «τσάμπα ο κόπος», καθώς έχουν προπωληθεί όλες!

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης