Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Οι εργασίες στο οδικό δίκτυο είναι απαραίτητες, αλλά ενίοτε αποτελούν ένα επικίνδυνο κομμάτι της δουλειάς. Οι άνθρωποι που επισκευάζουν τα αυτοκίνητά μας επιδιορθώνουν τις λακκούβες στο οδόστρωμα και συντηρούν τις υποδομές, ασκούν τα καθήκοντά τους σε περιβάλλοντα υψηλού ρίσκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικά πάνελ που φωτίζουν στο σκοτάδι.

Κάθε χρόνο, κάποιοι από αυτούς τραυματίζονται ή χάνουν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Στην προσπάθεια να τους παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια, η Ford επινόησε κάτι πολύ έξυπνο.

Προσφέρονται στα νέα Transit και Transit Custom.Έφτιαξε ηλεκτρονικά πάνελ υψηλής ορατότητας (Electronic High Visibility Panels) για τα van των εργαζομένων. Τα πάνελ δεν βασίζονται σε άλλες πηγές φωτός για να είναι ευδιάκριτα, καθώς οι κόκκινες λωρίδες φωτίζονται από ηλεκτρισμό που διαπερνά ένα λεπτό στρώμα φωσφορικού αερίου – μία τεχνολογία που ήδη χρησιμοποιείται σε cockpit αεροπλάνων καθώς και σε οθόνες ιατρικού και στρατιωτικού εξοπλισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ford δοκίμασε τα πάνελ σε συνεργασία με το Northumbrian Water Group, στη Μ. Βρετανία, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στους μηχανικούς να παρακολουθήσουν την αποτελεσματικότητά τους σε πραγματικές συνθήκες και να αξιολογήσουν τα οφέλη του φωτισμού τους – ακόμα και όταν οι άλλοι οδηγοί παραμελούν να ανάψουν τους προβολείς τους.

Διαθέσιμα αρχικά στα μοντέλα Ford Transit και Transit Custom που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα «Electronic High Visibility Panels» ενεργοποιούνται εύκολα από έναν διακόπτη που βρίσκεται πίσω από το κάθισμα του οδηγού.

 

 

Νέο αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων για το Ford Puma EcoBoost Hybrid

Ηλεκτρικά όλα τα Ford μέχρι το 2030

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης