Το πιο ιδιαίτερο, πολυτελές και μεγάλο A8 κατασκεύασε η γερμανική φίρμα έπειτα από παραγγελία εκλεκτού πελάτη, προσφέροντας εντυπωσιακούς χώρους για έξι επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ειδική έκδοση ονομάζεται A8 L και για να δημιουργηθεί χρειάστηκαν περίπου 12 μήνες. Το αυτοκίνητο έχει μήκος 6,36 μέτρα και μεταξόνιο 4,22 μέτρα, με τη γυάλινη οροφή να φθάνει τα 2,4μ. Οι μηχανικοί της Audi ενίσχυσαν το κεντρικό τούνελ και τις κολόνες, τοποθέτησαν μεγαλύτερες δοκούς από αλουμίνιο στην οροφή και ανασχεδίασαν το αμάξωμα από τη μέση και πίσω, διασφαλίζοντας τη βέλτιστη στρεπτική ακαμψία του πλαισίου και την παθητική ασφάλεια.

Στο εσωτερικό υπάρχουν έξι ανεξάρτητα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, με όλες τις επιφάνειες να καλύπτονται από εξαιρετικής ποιότητας δέρμα Valcona. Κάθε επιβάτης έχει στη διάθεσή του μια σειρά χειριστηρίων για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ στην τρίτη σειρά καθισμάτων περιλαμβάνεται ενιαία κεντρική κονσόλα και ψυγείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπερπολυτελής εξαθέσια εκδοχή του Α8 L τροφοδοτείται από τον 3.0 TFSI κινητήρα απόδοσης 310 ίππων και 440 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων Tiptronic με την κίνηση να περνά στους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης quattro. Παρά τις διαστάσεις και την αύξηση του βάρους (2.418 κιλά), οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 7,1 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

Φυσικά, βελτιώσεις έχουν γίνει στις αναρτήσεις, στα φρένα και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη.  Αν και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον ιδιοκτήτη του A8 L, πιθανότατα πρόκειται για τη νορβηγική βασιλική οικογένεια.

Δείτε το συμβατικό A8 και όλες τις εκδόσεις


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης