Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένας ιδιοκτήτης Hyundai Elantra N στην Καλιφόρνια βρίσκεται σε διαμάχη με τις τοπικές αρχές που του βεβαίωσαν κλήση για εξάτμιση που ήταν πολύ δυνατή, παρά το γεγονός ότι ολόκληρο το αυτοκίνητο είναι 100% εργοστασιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κρατικό όριο για την εξάτμιση σε οχήματα κάτω των 2.721 κιλών είναι 95 db και το συγκεκριμένο μοντέλο στην επιλογή «Track Mode» παράγει 98 db.

 

Ο ίδιος ο αστυνομικός που επιβεβαίωσε την «παράβαση»  φαίνεται να ανέφερε στον ιδιοκτήτη πως οφείλει ο ιδιοκτήτης να κάνει μήνυση στην εταιρία γιατί του πούλησε αυτοκίνητο που παράγει παράνομα υπερβολικό ήχο, ώστε να πάρει πίσω τα λεφτά της κλήσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία αναρτήθηκε για πρώτη φορά από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του Elantra N στο Reddit, ενώ όλο το σκηνικό καταγράφηκε από τη κάμερα μέσα στο αυτοκίνητο. Ένας αξιωματικός με το επίθετο Canright πλησιάζει το αυτοκίνητο και σχεδόν αμέσως γίνεται επιθετικός σε τόνους. Όταν ο οδηγός εξηγεί ότι το αυτοκίνητο είναι μοντέλο του 2022 και ότι είναι 100% εργοστασιακό και μάλιστα προσφέρεται να ανοίξει το καπό για να το επιβεβαιώσει ο αστυνομικός του εξηγεί ότι θα πρέπει να πληρώσει 7.000 δολάρια για να διορθώσει την εξάτμιση και να ζητήσει τα λεφτά από όποιον του πούλησε το αυτοκίνητο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης