Έφθασε στην Ελλάδα η Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 16:14
Έφθασε στην Ελλάδα η Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 

Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ένα ισχυρό, απολαυστικό οδηγικά και πλούσια εξοπλισμένο sport sedan, το οποίο θα ενθουσιάσει τους φίλους των τεσσάρων τροχών, λάνσαρε στη χώρα μας η ιταλική μάρκα. 

Πρόκειται για την Giulia Veloce Ti, η οποία εφοδιάζεται αποκλειστικά με τον δίλιτρο turbo κινητήρα των 280 ίππων και 400 Nm ροπής, φέρει σύστημα τετρακίνησης Q4 και μία σειρά αναβαθμίσεων σε επίπεδο εμφάνισης και αεροδυναμικής. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 5,2 δευτερόλεπτα. 

Τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου δικαιολογούν απόλυτα τους τίτλους Veloce (ταχύτητα) και Ti (Turismo Internazionale). Το carbon πρωταγωνιστεί τόσο στο αμάξωμα όσο και στα μηχανικά μέρη -ο άξονας μετάδοσης είναι από ανθρακονήματα- συμβάλλοντας στον περιορισμό του βάρους και την αντοχή.  

Η τριγωνική μάσκα, οι καθρέφτες, τα πλαϊνά μαρσπιέ, αλλά και η διακριτική πίσω αεροτομή είναι επίσης από ανθρακονήματα. Τέλος οι σκουρόχρωμες ζάντες 19 ιντσών και τα λογότυπα σε σκούρο χρώμιο συμπληρώνουν την εκλεπτυσμένη εικόνα. Αντίστοιχα στο εσωτερικό ο βασικός διάκοσμος χρησιμοποιεί carbon που συνδυάζονται ιδανικά με τα σπορ καθίσματα με επένδυση από δέρμα και αλκαντάρα. 

Η Veloce Ti διαθέτει ένα πλήρες πακέτο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, με τις κυριότερες διαφορές σε σχέση με το παρελθόν να εστιάζονται στο νέο σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής των 8,8 ιντσών, τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS) και την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2. 

Οι τιμές της Alfa Romeo Giulia Veloce Ti  ξεκινούν στην ελληνική αγορά από 65.000 ευρώ, ενώ η γκάμα του μοντέλου από 43.500 ευρώ.         


 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 16:26