Το πολύ-αναμενόμενο «καυτό» hatchback της Honda βρίσκεται προ των πυλών, καθώς σε λίγες εβδομάδες θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι οι φίλοι των τεσσάρων τροχών ανυπομονούν να δουν το καινούργιο Civic Type R, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα, στην έκθεση της Γενεύης. Η ιαπωνική εταιρεία πραγματοποιεί αυτή την περίοδο τις τελικές δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου σε ακραίες καιρικές συνθήκες, ώστε να διαπιστωθεί η αξιοπιστία και αντοχή των μηχανικών τμημάτων.

Το Type R εθεάθη κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, στη Βόρεια Σουηδία, με το αμάξωμα να είναι πλήρως καμουφλαρισμένο, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Από τις φωτογραφίες, διακρίνεται η τεράστια πίσω πτέρυγα και οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αισθητικά βασίζεται στο πρωτότυπο που είχαμε δει πριν λίγους μήνες, έχοντας άκρως επιθετικό bodykit, μεγάλους προφυλακτήρες, πλαϊνά σπόιλερ, διαχύτη, φουσκωμένα φτερά και καμπίνα με αγωνιστικό DNA.

Κάτω από το καπό βρίσκεται o νέος τετρακύλινδρος κινητήρας 2.0 λίτρων turbo, απόδοσης άνω των 280 ίππων που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Οι μηχανικοί της Honda έχουν δώσει ιδιαίτερο βάρος στο στήσιμο του Type R, με την εταιρεία να δηλώνει πως είναι το πιο ενθουσιώδες αυτοκίνητο, ιδανικό για κίνηση στο δημόσιο δρόμο και στην πίστα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης