Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Οι τελευταίες σκληρές δοκιμές του ηλεκτρικού Cupra Born έγιναν σε ακραίες καταστάσεις και σε θερμοκρασίες που έφθαναν τους -30 βαθμούς Κελσίου. Οι μηχανικοί της ισπανικής μάρκας ολοκλήρωσαν το έργο τους αφού δούλεψαν σε παγωμένα και ολόλευκα  τοπία της Αρκτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί οι φωτογραφίες που βλέπετε να δείχνουν εντυπωσιακές και η ολόλευκη φύση να σας «μαγνητίζει», ωστόσο, όταν  δουλεύεις σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα. Οι μηχανικοί πέρασαν δύσκολες καταστάσεις. Όμως σε ακραίες καταστάσεις δοκίμασαν το ολοκαίνουργιο 100 % ηλεκτρικό Cupra Born.

Ακόμη και στους -30ºC, το όχημα «πέρασε» με επιτυχία  το μέγιστο επίπεδο ισχύος θέρμανσης από το πρώτο δευτερόλεπτο.

Πριν βάλουν τις υπογραφές τους για να πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής,δούλεψαν σκληρά. Το δοκίμασαν σε βουνά με θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν τους 45 βαθμούς αλλά και σε παγωμένες περιοχές με θερμοκρασίες που μόνο οι πολικές αρκούδες μπορούν να επιβιώσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το CUPRA Born δοκιμάσθηκε 100% στα όριά του. Και τώρα μπορούν να πουν με σιγουριά ότι είναι έτοιμο για την παραγωγή. Το αυτοκίνητο έκανε χωρίς διακοπή παρά μόνο για φόρτιση στις μπαταρίες 30.000 χιλιόμετρα. Η απόδοσή του ικανοποίησε και τους πιο δύσκολους μηχανικούς. Μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει η κατασκευή του

Αν και βρίσκονταν 4.000 χλμ μακριά από το Martorell (Βαρκελώνη), οι μηχανικοί χρησιμοποίησαν όλη τη διαθέσιμη τεχνολογία αιχμής. Όλα πήγαν καλά.

Το Dynamic Chassis Control  δούλεψε ικανοποιητικά σε όλα τα είδη των δρόμων και σε όλες τις θερμοκρασίες. Μεγάλη σημασία έδωσαν οι δοκιμαστές στο θέμα της ολίσθησης. Πέτυχαν το στόχο τους και έτσι μόνο «άναψαν» το πράσινο φως για να ξεκινήσει η γραμμή παραγωγής.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε μπαίνει στην παραγωγή το ηλεκτρικό Cupra Born;

Το ισχυρότερο Cupra που φτιάχτηκε ποτέ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης