Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε σπάνια καταδιώξεις, στην Αμερική όμως είναι ένα καθημερινό φαινόμενο που καλύπτεται από τεράστιες παραγωγές με ελικόπτερα και ζωντανές συνδέσεις. Η αστυνομία προσπαθεί για το καλύτερο με τα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών στην πλάτη της. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργήθηκε το σύστημα Grappler.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είναι και πως λειτουργεί το Grappler
Στο μπροστινό μέρος του περιπολικού οχήματος ενσωματώνεται ένα δίχτυ με μήκος έως και 2 μέτρα, το οποίο όταν έρθει σε κοντινή απόσταση παγιδεύει τον πίσω τροχό του καταδιωκόμενου και σταματά την περιφορά του. Πλέον το σύστημα έχει γραπωθεί στο δίχτυ και απομονώνεται όσο το περιπολικό συνεχίζει να διατηρεί ασφαλή του απόσταση.

Τί καλύτερο όμως από το να το δούμε στην πράξη από μία πρόσφατη καταδίωξη όπου η αστυνομία σταμάτησε μέσω του grappler έναν ύποπτο και επικίνδυνο οδηγό. Ο άνδρας στο τιμόνι του οχήματος που σταμάτησε ήταν ο Brandon Smith, ένας 30χρονος που φέρεται να λιποθύμησε κατά την οδήγηση, προκαλώντας χάος κοντά στους δρόμους Cave Creek και Dear Valley βόρεια του Phoenix. Όταν ο ίδιος συνήλθε, άρχισε να εμβολίζει τα οχήματα μπροστά και πίσω του, ενώ η αστυνομία έκανε λόγο πως υπήρχαν όπλα και ναρκωτικά μέσα στο όχημα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Smith κρατήθηκε στη φυλακή της κομητείας Maricopa και αντιμετωπίζει πολλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της ανάρμοστης συμπεριφοράς που περιλαμβάνει όπλα, κατοχή ναρκωτικών και παράνομη φυγή από τις αρχές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης