Του Λουκά Παπαλάμπρου

Με τεχνολογία εμπνευσμένη από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η σειρά N της Hyundai υπερέχει στο να προσφέρει οδηγικό ενθουσιασμό, μοναδικές συγκινήσεις και εμπειρίες στην καθημερινότητα. Το ολοκαίνουριο Kona N δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα πραγματικό hot SUV με επίπεδα ισχύος και επιδόσεων ισάξιων ενός hot hatch. Διασκεδαστικό στην οδήγηση, ξεπερνά τα όρια ενός συνηθισμένου SUV, προσφέροντας τη μέγιστη απόλαυση στον οδηγό.

Τροφοδοτείται από τον 2.0 T-GDI κινητήρα βενζίνης, φέρει 8άρι κιβώτιο Ν DCT, Launch Control για κορυφαίες επιταχύνσεις, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (E LSD), σύστημα Variable Exhaust System για πιο σπορ ήχο, οθόνη 10,25 ιντσών στο ταμπλό και ψηφιακό πίνακα οργάνων αντίστοιχων διαστάσεων, head-up racing (HUD) και πάνω από 10 τεχνολογίες υποβοήθησης που περιλαμβάνονται στο πακέτο «Hyundai SmartSense».

Αναφέρουμε παρακάτω τις σημαντικότερες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Hyundai έχει προικίσει το Kona N με τα πιο προηγμένα συστήματα.

Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) – Προειδοποιεί για ενδεχόμενη επαφή με το όχημα που κινείται στη διπλανή λωρίδα και εφαρμόζει αυτόματο φρενάρισμα.

Rear Cross Traffic Collision Avoidance Assist (RCCA) – Κατά την έξοδο από στάθμευση ενημερώνει τον οδηγό για τυχόν εμπόδια και ενεργοποιεί τα φρένα.

Smart Cruise Control (SCC) – Διατηρεί σταθερή την ταχύτητα του αυτοκινήτου και την απόσταση.

Leading Vehicle Departure Alert (LVDA) – Ειδοποιεί τον οδηγό να εκκινήσει σε περίπτωση που το προπορευμένο κινηθεί, για παράδειγμα, σε φανάρι.

Lane Keeping Assist (LKA) – Διατηρεί την πορεία του αυτοκινήτου στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας.

Lane Following Assist (LFA) – Ρυθμίζει αυτόματα την πορεία του τιμονιού.

Intelligent Speed Limit Warning (ISLW) – Αναγνωρίζει τις πινακίδες κυκλοφορίας και ενημερώνει τον οδηγό για τα όρια ταχύτητας.

Safe Exit Warning (SEW) – Ειδοποιεί τον οδηγό για πιθανούς κινδύνους, όπως, για παράδειγμα, αν ένας επιβάτης ανοίξει την πόρτα κατά τη στάθμευση και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Rear Seat Alert (RSA) – Ειδοποιεί τον οδηγό αν κάποιος βρίσκεται στο πίσω κάθισμα την ώρα που αυτός απομακρύνεται από το όχημα.

Forward Collision Avoidance Assist – Ανιχνεύει οχήματα, πεζούς και ποδηλάτες και φρενάρει αυτόματα σε περίπτωση που υπάρξει κίνδυνος πρόσκρουσης.

High Beam Assist (HBA) – Προσαρμόζει τη δέσμη των φωτιστικών σωμάτων ανάλογα με την κυκλοφορία.

Driver Attention Warning (DAW) – Σύστημα ανίχνευσης κόπωσης ή απόσπασης της προσοχής του οδηγού από τον δρόμο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

290 ίπποι και κορυφαίες επιδόσεις για το Hyundai Kona N

H Hyundai έφτιαξε φορτιστές που φορτίζουν σε 18 λεπτά!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης