Τον Σεπτέμβριο του 2017, η Bugatti Chiron σημείωσε ένα εκπληκτικό ρεκόρ στη διαδικασία των 0-400-0. Το γαλλικό hypercar επιτάχυνε σαν σίφουνας μέχρι τα 400 χλμ./ώρα και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε πλήρως στον απίστευτο χρόνο των 41,96 δευτερολέπτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά έγιναν σε μία ευθεία διαδρομή μήκους 3.112 μέτρων στην ιδιόκτητη πίστα Ehra-Lessien της Volkswagen και πίσω από το τιμόνι ήταν ο πρώην οδηγός της Formula 1, Juan Pablo Montoya.

Δυόμισι χρόνια αργότερα, η εταιρεία που ανέλαβε την καταγραφή του ρεκόρ και συγκεκριμένα ο άνθρωπος που ηγείτο της προσπάθειας αποκάλυψε πως έγινε το γύρισμα κατά τη διάρκεια του σπριντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την καταγραφή επιστρατεύτηκε ένα ειδικά τροποποιημένο buggy και μία ακόμα Chiron σε λευκή απόχρωση που ήταν εξοπλισμένη με κάμερες. Την οδηγούσε επαγγελματίας οδηγός και ξεκίνησε λίγα μέτρα πιο μπροστά, προκειμένου η ομάδα της παραγωγής να μπορέσει να κάνει τη βιντεοσκόπηση από την καλύτερη γωνία λήψης. Βέβαια, κατά την εκκίνηση, τα πλάνα δεν ήταν τόσο καθαρά λόγω της μεγάλης ποσότητας καυσαερίων που εκλύθηκαν από τη λευκή Chiron.

Θυμίζουμε ότι το υπεραυτοκίνητο της Bugatti τροφοδοτείται από τον W16 quad-turbo 8.0 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 1.500 ίππων και 1.600 Nm ροπής.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης