Η Jeep δημοσίευσε σπάνια πλάνα από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, τότε που παρουσιάστηκε το θρυλικό τετρακίνητο αυτοκίνητο, αποκαλύπτοντας τις εξαιρετικά επίπονες δοκιμές εξέλιξης και την παραγωγή του Willys.

Το πιο εμβληματικό μοντέλο της αμερικανικής μάρκας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο μοντέλο πέρασε από εξαντλητικά τεστ πριν βρεθεί στα χέρια των στρατιωτών. Όπως είχε δηλώσει τότε ο Πρόεδρος Αϊζενχάουερ, το Jeep αποτέλεσε ένα από τα τρία καθοριστικής σημασίας όπλα των ΗΠΑ στο Δεύτερο Π.Π.

Ανθεκτικό, αξιόπιστο και αποτελεσματικό όσο κανένα άλλο, το Willys αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τα συμμαχικά Τις δοκιμές έκαναν οι στρατιώτεςστρατεύματα που το χρησιμοποιούσαν με κάθε πιθανό τρόπο. Από τις ακτές της Νορμανδίας και τις ερήμους της Β. Αφρικής, μέχρι τις χιονισμένες Άλπεις και τους βάλτους στα νησιά του Ειρηνικού.

Το ξεκίνημα της παραγωγής του Willys MB με τον κινητήρα των 60 ίππων και βέβαια την κίνηση σε όλους τους τροχούς σηματοδότησε μια νέα εποχή για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αργότερα με την λήξη του 2ου Π.Π., το 1945, το Jeep θα προσέφερε τις αρετές του πλέον για ειρηνικούς σκοπούς, με το CJ (Civilian Jeep) να αποτελεί το πρώτο τετρακίνητο όχημα μαζικής παραγωγής για πολιτική χρήση στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πλάνα από τις δοκιμές προκαλούν θαυμασμό. Τα Willys περνούν με πλήρες φορτίο από κακοτράχαλες διαδρομές, με τους οδηγούς να μην ελαττώνουν στο ελάχιστο την ταχύτητα του οχήματος.

 

Πότε θα έρθει στην Ευρώπη το plug-in υβριδικό Jeep Wrangler;

Πόσο καλά τα καταφέρνει στα χιόνια το plug-in υβριδικό Jeep Renegade 4Xe;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης