Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο για πρώτη φορά ακαμουφλάριστες φωτογραφίες του νέου B-SUV που είναι έτοιμη να λανσάρει η Fiat. Το Fiat 600 λοιπόν, όπως θα ονομάζεται, αποκαλύφθηκε στο Instagram, ενώ κυκλοφορούσε στους δρόμους της Ρώμης, για τα γυρίσματα του βίντεο λανσαρίσματος του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται, το νέο μοντέλο θυμίζει αρκετά το προηγούμενο 500X, έχοντας παραπλήσια στρογγυλά φώτα, γνώριμη γρίλια και φυσικά τις αρκετές καμπύλες σε όλη τη διάρκεια του αμαξώματος. Μεγαλύτερη διαφορά θα λέγαμε τα δύο μαύρα «βλέφαρα» που συνοδεύουν τα μικρότερα φωτιστικά σώματα, και φυσικά τον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα.

Στο πίσω μέρος, οι ομοιότητες με το 500X είναι ακόμα περισσότερες, όμως το μοντέλο της φωτογραφίας δεν διαθέτει απολήξεις εξάτμισης, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο.

Βασισμένο στην αρχιτεκτονική CMP/eCMP, το Fiat 600 θα είναι στενά συνδεδεμένο με το Jeep Avenger, το Opel Mokka και άλλα μικρά crossover της Stellantis. Η ισχύς αναμένεται να προέρχεται από μια μπαταρία 54 kWh, η οποία θα τροφοδοτεί έναν κινητήρα απόδοσης 156 ίππων και 260 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο μπορεί επίσης να εξοπλιστεί και με κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς η αρχιτεκτονική στην οποία βασίζεται είναι ικανή να υποστηρίξει τόσο ηλεκτρικά όσο και υβριδικά συστήματα κίνησης. Η ηλεκτρική έκδοση θα είναι πιθανότατα το κύριο σημείο εστίασης στην αγορά της Ευρώπης.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης