Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες και μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Honda CR-V από το Υπουργείο Τεχνολογίας και Πληροφοριών της Κίνας. Το μοντέλο πιθανότατα θα παρουσιαστεί μέσα στο 2022 και από το νέο έτος θα γίνει η διάθεση του και στην Γηραιά Ήπειρο, με όποιες πιθανές αλλαγές προκύψουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες αλλά και τα επίσημα έγγραφα, το μοντέλο έχει μήκος 4.703 χιλιοστά, 1.866 χιλιοστά πλάτος, 1.680 χιλιοστά ύψος και μεταξόνιο 2.701 χιλιοστών, όντας μακρύτερο από τον προκάτοχο, ανεβάζοντας το επίπεδο της άνεσης εντός της καμπίνας.

Τις προηγούμενες μυώδεις γραμμές που μας είχε συνηθίσει στο εξωτερικό, έρχονται να αντικαταστήσουν οι μεγάλες και λείες επιφάνειες, το μακρύτερο καπό αλλά και τα πιο λεπτά φωτιστικά σώματα LED. Οι επιρροές από το νέο HR-V είναι εμφανείς, ενώ στο πίσω μέρος παραμένουν τα γνωστά φώτα σχήματος L, αν και πλέον δείχνουν ακόμα πιο μοντέρνα με πιο κομψό τελείωμα.

Τα προσφερόμενα κινητήρια σύνολα για την κινέζικη αγορά είναι ένας τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.5 λτ. 193 ίππων ενώ θα υπάρχει τόσο υβριδική όσο και μία Plug-in εκδοχή. Στην Ευρώπη βέβαια θα υπάρξουν αλλαγές στο μοντέλο, ίσως μικρές σε εμφάνιση αλλά σίγουρα μεγαλύτερες κάτω από το καπό, καθώς πιθανότατα διαθέσιμη θα είναι μόνο μία υβριδική έκδοση με τον βενζινοκινητήρα 1.5λτ. που θα συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θερμικός κινητήρας ουσιαστικά θα φορτίζει την μπαταρία όποτε χρειάζεται ώστε το αυτοκίνητο να διατηρεί πολύ χαμηλά τα επίπεδα κατανάλωσης αλλά και τις εκπομπές ρύπων. Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται και ένα αυτόματο κιβώτιο μονής σχέσης που θα θυμίζει σε λειτουργία το CVT αλλά χωρίς το βουητό.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης