Το VW Group είναι ένα από τα μεγαλύτερα στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχοντας κάτω από την «ομπρέλα» του 12 συνολικά εταιρείες. Αυτό θα αλλάξει όμως στο άμεσο μέλλον, προκειμένου να εξορθολογιστεί το κόστος παραγωγής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου, το Group θα προβεί άμεσα σε ριζικές αλλαγές, διαχωρίζοντας τις εταιρείες και δημιουργώντας τέσσερις ανεξάρτητες ομάδες. Στην πρώτη θα τοποθετηθούν οι μάρκες VW, Seat και Skoda, έχοντας ως επικεφαλής τον  Herbert Diess, στην δεύτερη οι Porsche, Bugatti και Bentley, με αφεντικό τον Matthias Mueller, στην τρίτη οι Audi, Lamborghini και Ducati, με τον Rupert Stadler να αναλαμβάνει τη διεύθυνση και στην τέταρτη τα επαγγελματικά της VW, η Man και η Scania, με τον Andreas Renschler στο τιμόνι.

Όπως προκύπτει, οι ομάδες θα δημιουργηθούν με βάση την πορεία κάθε μάρκας στην αγορά και τον προσανατολισμό τους. Στόχος, είναι να γίνει πιο ευέλικτο το σχήμα, να μειωθούν τα κόστη και κάθε εταιρεία συμμετοχών να λειτουργεί αυτόνομα. Τη γενική διεύθυνση θα έχει φυσικά ο Martin Winterkorn, CEO του VW Group.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης