Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στην αύξηση της παραγωγής και συγκεκριμένα στον τριπλασιασμό της προχωρά η σουηδική φίρμα προκειμένου να αντεπεξέλθει στη ζήτηση για τα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η Volvo, το ενδιαφέρον των οδηγών για τα μοντέλα της σειράς Recharge έχει αυξηθεί σημαντικά, με το μερίδιο αγοράς τους επί των συνολικών πωλήσεων να υπερδιπλασιάζεται το 2020 σε σχέση με το 2019.

Το εργοστάσιο που βρίσκεται στη Γάνδη του Βελγίου και είναι υπεύθυνο για την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου XC40 Recharge και των plug-in hybrid εκδόσεων, θα τριπλασιάσει την κατασκευή μέχρι το 2022, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Επιπλέον στην ίδια μονάδα θα ξεκινήσει μέσα στο έτος η παραγωγή του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της φίρμας, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα CMA. Το 2021 θα δούμε το νέο EV της Volvo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το μέλλον μας είναι ηλεκτρικό. Οι πελάτες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα αυτοκίνητα της σειράς Recharge. Καθώς συνεχίζουμε να εξηλεκτρίζουμε την γκάμα μας και να ενισχύουμε την παραγωγική μας ικανότητα, το εργοστάσιο στη Γάνδη διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μας» δήλωσε ο επικεφαλής των παγκόσμιων βιομηχανικών δραστηριοτήτων και ποιότητας της Volvo, Javier Varela.  

 

Διαβάστε επίσης:

Τον Μάρτιο η πρεμιέρα του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της Volvo

Γιατί να αγοράσεις ένα μοντέλο της Volvo

Η Volvo θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης