Αρνητικός στο ενδεχόμενο πώλησης των μετοχών που κατέχει στην Ferrari, είναι ο γιος του ιδρυτή της πιο διάσημης μάρκας στον κόσμο, Enzo Ferrari, βάζοντας τέλος στα όνειρα του Sergio Marchionne.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισχυρός άνδρας της Fiat Chrysler Automobiles, είχε ανακοινώσει τον περασμένο Οκτώβριο, πως το 2015 θα ολοκληρωθεί η πώληση του 10% της Ferrari, μέσω μετοχών στο χρηματιστήριο, με το υπόλοιπο μερίδιο να διατίθεται στους ήδη υπάρχοντες μετόχους.

Ο Marcionne είχε αναφέρει τότε, πως θέλει η Ferrari να αποσχιστεί από τη Fiat και να γίνει αυτόνομη εταιρεία, αυξάνοντας τα κέρδη της. Ωστόσο, πολλοί θεωρούν πως απώτερος στόχος του Ιταλού είναι να ανοίξει το δρόμο, ώστε το 2018 να γίνει το μεγάλο αφεντικό της μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γιος του Enzo Ferrari και σημερινός αντιπρόεδρος της Scuderia, Pierro Ferrari, δήλωσε πως δεν έχει καμία πρόθεση να πουλήσει το μερίδιο που κατέχει αυτός και η οικογένειά του. Πλέον, ο Marchionne πρέπει να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του και να σκεφτεί έναν άλλο τρόπο για να πετύχει αυτό που θέλει, εκτός και αν έχει κάποιο «κρυφό άσο στο μανίκι του».     

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης