Τα δημοσιεύματα σχετικά με το ενδεχόμενο πώλησης διαφόρων εμπορικών σημάτων που ανήκουν στο γερμανικό όμιλο, όλο και πληθαίνουν, με τα τελευταία να κάνουν λόγο για παραχώρηση των premium μαρκών του VW Group.

Πρόκειται για τις Bentley και Bugatti, δύο εκ των πολυτελέστερων μαρκών του ομίλου και της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν, τα ανώτερα στελέχη της VW εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης προκειμένου ο όμιλος να εξοικονομήσει χρήματα να περιορίσει τις ζημιές από το σκάνδαλο «dieselgate».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση της εταιρείας σχετικά με τις φήμες ήταν άμεση, σε αντίθεση με ότι συνέβη με τη Ducati πριν λίγες εβδομάδες. Ο επικεφαλής των πολυτελών μαρκών του Group και CEO της Porsche, Oliver Blume, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, ούτε έχει γίνει συζήτηση περί πώλησης των Bentley και Bugatti.

Όσον αφορά στη Ducati, ο κύριος Blume αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Θυμίζουμε πως, τον περασμένο μήνα η VW ανέθεσε στην επενδυτική εξειδικευμένη τράπεζα Evercore (EVR.N) που διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια, να αξιολογήσει τις επιλογές σχετικά με την πώληση της εμβληματικής ιταλικής φίρμας κατασκευής μοτοσικλετών.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης