Του Λουκά Παπαλάμπρου

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ξοδεύουν χρόνο και χρήμα προκειμένου να δημιουργήσουν κορυφαία SUV και να πείσουν τους πελάτες ότι τα μοντέλα τους είναι το ίδιο ικανά και απολαυστικά σε όλες τις συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χ5 αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα top class αυτοκίνητα στην κατηγορία. Ένα επιβλητικό, πολυτελές, άνετο, προηγμένο τεχνολογικά και δυναμικό SUV με ασφάλτινη φιλοσοφία κατά κύριο λόγο, αλλά και πολλές εκτός δρόμου αρετές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου να εξαλείψει κάθε αμφιβολία όσον αφορά τις off-road δυνατότητες, η BMW Ιταλίας έκανε κάτι εντυπωσιακό. Δημιούργησε ένα εκπληκτικό circuit στην έρημο της Σαχάρα, προσομοιώνοντας την πίστα της Monza. Στόχος ήταν να δείξει πόσο ισορροπημένη και ανθεκτική είναι η X5 στο πιο απαιτητικό τερέν.

Για να καταφέρει η εταιρεία να φτιάξει την πίστα, μία ομάδα 50 ατόμων εργάστηκε επί 14 ημέρες στη Σαχάρα. Οι μηχανικοί μελέτησαν, μέτρησαν, τροποποίησαν και τελικά έφεραν εις πέρας την αποστολή τους. Το έργο είναι κλίμακας 1:1 και για να δώσουν μορφή στο άγονο έδαφος μετέφεραν 3.500 κυβικά μέτρα άμμου.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, όπως και το μεγαλειώδες project, το οποίο, φυσικά, δεν κράτησε παρά λίγα 24ωρα, καθώς ο αέρας που μεταφέρει την άμμο στη Σαχάρα, εξαφανίζει κάθε ίχνος στο πέρασμά του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης