Δεν φαντάζεστε πόσα αυτοκίνητα πούλησε η Lamborghini

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, 08:18
Δεν φαντάζεστε πόσα αυτοκίνητα πούλησε η Lamborghini

Του Λουκά Παπαλάμπρου

Τα μοντέλα της γκάμας της ανήκουν στα εξωτικά supercars ή στα Super Sport SUV στην περίπτωση της Urus. Απευθύνονται σε πελάτες με πολύ μεγάλα… πορτοφόλια, καθώς κοστίζουν μία, πολλές φορές και δύο περιουσίες!

Παρ΄ότι, η τιμή τους είναι απαγορευτική για τους περισσότερους από εμάς, η ζήτηση για τα ονειρικά τετράτροχα αριστουργήματα της Lamborghini, ξεπερνά κάθε λογική – για τα δεδομένα πάντα της κατηγορίας.

Για να καταλάβετε τι εννοούμε, το πρώτο τρίμηνο του 2021, η ιταλική φίρμα παρέδωσε σε πελάτες ανά την υφήλιο 2.422 καινούρια αυτοκίνητα. Πρόκειται για τις υψηλότερες πωλήσεις που έχουν καταγραφεί στην ιστορία της μάρκας, τη συγκεκριμένη περίοδο.

 

Το best seller μοντέλο

Ο ισχυρός άνδρας της Lamborghini ποζάρει δίπλα στα πανίσχυρα αυτοκίνητα.

Πιο καλοπουλημένο όχημα και μάλιστα με διαφορά ήταν η Urus. Το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου, παραδόθηκαν 1.382 μονάδες του εκθαμβωτικού SUV. Αρκετά πιο πίσω βρέθηκε η Huracan με 753 πωλήσεις, ενώ τρίτη ήταν η Aventador (287). 25% πάνω είναι οι παραγγελίες

Μεγαλύτερες αγορές παραμένουν αυτές των ΗΠΑ και της Κίνας, ενώ στην Ευρώπη, τα πρωτεία κατέχει η Γερμανία.

Ο πρόεδρος και CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann, δήλωσε ότι παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και αβεβαιότητες της αγοράς, η ζήτηση είναι εξαιρετικά υψηλή. Η παραγωγή έχει κλείσει μέχρι και τον Σεπτέμβριο και οι παραγγελίες συνεχίζουν να αυξάνονται.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Lamborghini Urus έπιασε τα 298 χλμ./ώρα πάνω σε πάγο

Πόσα χρήματα έβγαλε η Lamborghini το 2020;

Θυμάστε τη Lamborghini με τα ελαστικά των 17.000€;

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, 08:18