Το εργοστάσιο του Martorell στη Βαρκελώνη είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα τεχνολογικά παγκοσμίως. Αποτελεί την έδρα της Seat και εκεί παράγονται τα μοντέλα της ισπανικής μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες παραγγελίες φθάνουν καθημερινά στο Martorell, με τη γραμμή παραγωγής, τους προμηθευτές και τους οδηγούς των φορτηγών να συνδυάζονται αρμονικά, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των πελατών από όλο τον κόσμο. Όλες οι διαδικασίες πραγματοποιούνται σαν μία μικρή χορογραφία.

Ο ρυθμός όλων είναι άψογος και τα αυτοκίνητα κάνουν μία διαδρομή δύο χιλιομέτρων σε διαφορετικά επίπεδα, πριν ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση.

Η ευελιξία της γραμμής παραγωγής είναι πρωταρχικός στόχος των ανθρώπων στο Martorell. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα και δεκάδες εκδόσεις που πρέπει να κατασκευαστούν συγχρόνως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εργοστάσιο απασχολούνται 6.600 εργαζόμενοι, οι οποίοι συνεργάζονται με 2.000 εξελιγμένα ρομπότ. Η κάθε βάρδια είναι επτάωρη και καθημερινά βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις 2.300 αυτοκίνητα.

Κάθε επιβατικό όχημα αποτελείται από 6.000 μέρη και το μήκος της καλωδίωσης αγγίζει τα 2.000 μέτρα. Όσο για την απόσταση που καλύπτουν καθημερινά όλα τα οχήματα πάνω στη γραμμή παραγωγής είναι  4,6 χιλιόμετρα.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης