Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Η αμερικανική εταιρεία σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για τα Challenger SRT Hellcat και Charger SRT Hellcat, καθώς η ζήτηση είναι τόσο υψηλή που δεν προλαβαίνει τις ημερομηνίες παράδοσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο εκπληκτικά δημιουργήματα της Dodge, είναι τα ισχυρότερα και ταχύτερα της κατηγορίας τους, έχοντας παράλληλα τις πιο ανταγωνιστικές τιμές. Ο συνδυασμός αυτός, προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων καταναλωτών, οι οποίοι έσπευσαν να τα παραγγείλουν.

Και τα δύο τροφοδοτούνται από τον V8 6.2 λίτρων κινητήρα, έχοντας απόδοσης 717 ίππων και 880 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με το Challenger SRT Hellcat να επιταχύνει στα 0-100 σε 3,7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα. Τον ίδιο χρόνο στα πρώτα 100 χλμ./ώρα κάνει και το Charger SRT Hellcat, με την τελική όμως να είναι υψηλότερη κατά 8 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις ΗΠΑ, κοστίζουν 59.900 και 63.995 δολάρια αντίστοιχα, ενώ στην Ευρώπη έχει έρθει μόνο το Challenger SRT Hellcat, με την τιμή του στη Γερμανία να ξεκινά από 86.000 ευρώ. 

Οι παραγγελίες και των δύο μοντέλων, έχουν ξεπεράσει τις 9.000 μονάδες, τη στιγμή που ο αρχικός στόχος της Dodge ήταν η παραγωγή 5.000 αυτοκινήτων ετησίως. Βέβαια, η εταιρεία είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες και πάλι από τον Αύγουστο, καθώς υπάρχουν αρκετοί ακόμα ενδιαφερόμενοι, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη.      

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης