Την κορυφαία έκδοση της νέας γενιάς του εμβληματικού sportcar, ένα αυτοκίνητο με αγωνιστικά γονίδια και συναρπαστική οδηγική συμπεριφορά, παρουσίασε η Chevrolet.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Corvette Grand Sport φέρει ελάχιστες τροποποιήσεις σε ότι αφορά στην εμφάνιση, με τους προφυλακτήρες, τα φτερά και την γρίλια να προέρχονται από την Z06. Αντίθετα, υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στα μηχανικά μέρη, με τον LT1 V8 κινητήρα των 6,2 λίτρων να αποδίδει πλέον 460 ίππους.

Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου επτά σχέσεων και προαιρετικά αυτόματου οκτώ σχέσεων. Στο βασικό εξοπλισμό είναι το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, η αγωνιστική εξάτμιση και η μαγνητική ανάρτηση, με τα ελατήρια να έχουν τροποποιηθεί ειδικά για την Grand Sport.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα φρένα αποτελούνται από εξαπίστονες δαγκάνες με δίσκους 355 χλστ. μπροστά και τετραπίστονες δαγκάνες με δίσκους 340 χλστ. πίσω. Τα ελαστικά είναι διαστάσεων 285/30 R19 μπροστά και 335/25 R20 πίσω, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να παραγγείλουν τα carbon-κεραμικά φρένα.

Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο προς παραγγελία τις επόμενες εβδομάδες. Επίσης, θα προσφέρεται και σε Collector Edition με το αποκλειστικό χρώμα Watkins Glen Gray Metallic, satin black ρίγες και εσωτερικές επενδύσεις ίδιας απόχρωσης.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης