ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του Λουκά Παπαλάμπρου

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την πρώτη ματιά, νομίζεις πως πρόκειται για μια μεγαλύτερη έκδοση του C4 C-Cross. Το εμπρός τμήμα προέρχεται κατευθείαν από το μικρομεσαίο μοντέλο, ωστόσο, το ολοκαίνουριο C5 X κρύβει πολλά περισσότερα.Άμεσα αναγνωρίσιμο με ξεχωριστό στυλ

Αυτό το αυτοκίνητο θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε πασπαρτού. Συνδυάζει την κομψότητα ενός saloon, με την πρακτικότητα ενός wagon και τον δυναμισμό ενός SUV. Ενσωματώνει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και μια εκ των κορυφαίων αναρτήσεων.

Η ναυαρχίδα της Citroen σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε με στόχο να ικανοποιήσει τις υψηλότερες προσδοκίες. Αν μπορούσαμε να το κατατάξουμε κάπου θα ήταν στα fastback.

 

Μεγαλειώδες

Φέρει ηλεκτρική πίσω πόρτα.

Το μήκος αγγίζει τα 4.805 χλστ., το πλάτος τα 1.865 χλστ. και το ύψος το 1,5 μέτρο. Αντίστοιχα, το μεταξόνιο φθάνει τα 2.785 χλστ., εξασφαλίζοντας απαράμιλλη ευρυχωρία στο σαλόνι. Όσο για το πορτμπαγκάζ, με τα καθίσματα σε κανονική θέση έχει όγκο 545 λίτρα. Αν αναδιπλωθούν, ο χώρος αποσκευών εκτινάσσεται στα 1.640 λτ.

Το υπερυψωμένο αμάξωμα σε συνδυασμό με τις ζάντες 19 ιντσών, δίνουν την εντύπωση στον οδηγό ότι βρίσκεται σε κάποιο SUV. Τα πρωτοποριακά LED φώτα, οι αεροδυναμικές γραμμές και η χαρακτηριστική μάσκα το καθιστούν άμεσα αναγνωρίσιμο. Το C5 X δεν μπορείς να το μπερδέψεις με κανένα άλλο αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στον δρόμο.

Το εσωτερικό του εκφράζει τη γαλλική φινέτσα. Απλές και αρμονικές γραμμές, υψηλή ποιότητα κατασκευής, μοντέρνα φινιρίσματα.  Ένα ήρεμο και ζεστό περιβάλλον με γενναιόδωρες αναλογίες και εκλεπτυσμένους συνδυασμούς αποχρώσεων.

Σημείο αναφοράς είναι τα καθίσματα «Αdvanced Comfort», προσφέροντας απίστευτα επίπεδα άνεσης σε οδηγό και επιβάτες. Η γυάλινη οροφή επιτρέπει στο φως του ηλίου να πλημμυρίζει την καμπίνα, πίσω ακόμη και δύο δίμετροι άντρες δεν θα παραπονεθούν για τα πόδια και το κεφάλι τους.

Οι «έξυπνοι» αποθηκευτικοί χώροι σε όλο το εσωτερικό, έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να συγκρατούν, αποθηκεύουν και φυλάσσουν με ασφάλεια τα προσωπικά αντικείμενα.

Από την κεντρική οθόνη των 12 ιντσών, ο χρήστης μπορεί να ελέγξει κάθε λειτουργία, να συνδεθεί διαδικτυακά και να λάβει οποιαδήποτε πληροφορία. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων θα μπορούσε να ήταν λίγο μεγαλύτερος. Όσο για το head-up display, προβάλλει με ακρίβεια πάνω στο παρμπρίζ όλα τα στοιχεία της διαδρομής.

 

Μαγικό χαλί

Εκπληκτικά άνετα καθίσματα και ψηφιακό ταμπλό.

Στον δρόμο, το C5 X είναι απερίγραπτα άνετο και σταθερό. Η ανάρτηση «Advanced Comfort Active» με τη ενεργή απόσβεση των αμορτισέρ, «διαβάζει» συνεχώς το οδόστρωμα, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα όπου συναντά λακκούβες ή μέσα στην πόλη και σκληραίνοντας τα χαρακτηριστικά της σε υψηλές ταχύτητες.

Το C5 X θα λανσαριστεί στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Θα υπάρχουν κινητήρες βενζίνης και plug-in hybrid έκδοση. Για τα βενζινοκίνητα μοτέρ, η Citroen δεν έκανε καμία αναφορά.

Αντίθετα, το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο αποδίδει μέγιστη ισχύ 225 ίππων, προσφέρει αυτονομία έως 50 χιλιόμετρα με ηλεκτρική ενέργεια και ταχύτητα έως 135 χλμ./ώρα, καίει ελάχιστα και εκπέμπει πολύ χαμηλούς ρύπους.

Όσον αφορά στις τεχνολογίες, εκτός από την ασύρματη φόρτιση, τις τέσσερις θύρες USB Type C, υπάρχουν κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες για την υποστήριξη των συστημάτων υποβοήθησης «Highway Driver Assist», «Adaptive Cruise Control», «Lane Keeping Assist», «Rear Cross Traffic Alert» και πολλών ακόμη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από 17.950 ευρώ ξεκινούν οι τιμές του νέου Citroen C4 C-Cross

Η νέα έκδοση Citroen C3 Aircross τα έχει όλα στην πιο ελκυστική τιμή

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης