Του Λουκά Παπαλάμπρου

   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις της τεχνολογίας, τους παθιασμένους χρήστες των smartphone και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η νέα γενιά του supermini της γαλλικής φίρμας διαθέτει μια πρωτοποριακή εφαρμογή, που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Citroen C3 είναι το πρώτο αυτοκίνητο παγκοσμίως που βγάζει… selfies. Χάρη στην ενσωματωμένη HD κάμερα (Connected Cam) που βρίσκεται πίσω από τον εσωτερικό καθρέπτη, μπορείς να τραβάς φωτογραφίες ή βίντεο από τη διαδρομή σου και στη συνέχεια να τα ανεβάζεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω εφαρμογής στο κινητό σου ή να στέλνεις στους φίλους σε πραγματικό χρόνο.

Στην Βαρκελώνη, όπου είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το καινούργιο μοντέλο της Citroen, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής παρουσίασης, δοκιμάσαμε το καινοτόμο σύστημα και σας αναφέρουμε πως είναι πολύ απλό και εύκολο στη λειτουργία του. Με ένα γρήγορο πάτημα του κουμπιού βγάζει φωτογραφίες στη στιγμή, ενώ αν το πιέσεις παρατεταμένα τραβά video για 20 δευτερόλεπτα.

Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής ενδεχόμενου ατυχήματος, κρατώντας στη μνήμη του τα 30 δευτερόλεπτα πριν από το συμβάν και άλλα 60” μετά από αυτό. Αξίζει να σημειώσουμε πως, λόγω της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Βέλγιο, δεν θα προσφέρεται καν.

Επίσης, η εταιρεία έχει εξοπλίσει το νέο C3 με όλα τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως το σύστημα προειδοποίησης για ακούσια αλλαγή λωρίδας (AFIL), αυτόματης προσαρμογής ταχύτητας (Intelligent Speed Adaption), αναγνώρισης κόπωσης του οδηγού (Coffee Break Alert), αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας (Speed Limit Information) και υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Assist).
Φυσικά, δεν λείπει η οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, υποστηρίζοντας Apple CarPlay, Android Auto και 3D δορυφορικό σύστημα πλοήγησης.

Δείτε εδώ πραγματικά πλάνα απο την onboard κάμερα

Διαβάστε επίσης: Citroen C3: Το οδηγούμε στην Βαρκελώνη…

Δείτε όλη την γκάμα της γαλλική εταιρείας εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης