Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος 

Με στόχο να δημιουργήσουν την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά εργαλείων αυτοματοποιημένης/αυτόνομης οδήγησης, ο Όμιλος BMW και η Ansys επεκτείνουν την συνεργασία τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω αυτής της συνεργασίας, o όμιλος BMW αξιοποιεί τις δυνατότητες της Ansys ώστε να αποτελέσει έναν από τους πρώτους κατασκευαστές αυτοκινήτων που προσφέρει αυτοματοποιημένη οδήγηση Επιπέδου 3 (L3), καθοδηγούμενη  από κανόνες ασφαλείας, για την ανάπτυξη των λειτουργιών ADAS.

Η ανάπτυξη τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης είναι μια πολύπλοκή διαδικασία με πολλές προκλήσεις για τους κατασκευαστές καθώς συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία και διατήρηση χαρτών, η μίμηση ανθρώπινων αλληλεπιδράσεων, η υπέρβαση των καιρικών συνθηκών και των κανονισμών σχεδιασμού, καθώς και η διαχείριση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Για να επιτύχουν οι λειτουργίες επιπέδου L3, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πρέπει να θεμελιώσουν ισχυρή ασφάλεια, σύμφωνα με τα δεδομένα που εξάγονται μετά από δοκιμαστική οδήγηση εκατομμυρίων χιλιομέτρων, για να κατανοήσουν τον τρόπο που θα λειτουργούν τα συστήματα AV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Nicolai Martin, Senior Vice President, Driving Experience του Ομίλου BMW, δήλωσε: 

«Η επίτευξη αυτονομίας επιπέδου 3 αποτελεί βασικό παράγοντα διαφοροποίησης για εμάς και μια ευκαιρία να επιδείξουμε την υψηλού επιπέδου τεχνολογία καινοτομίας που διαθέτουμε σε αυτόν τον τομέα. Ψάχνουμε συνεχώς για περισσότερη άνεση, περισσότερη ευφυΐα και περισσότερη ευκολία για να προσφέρουμε την ασφαλέστερη και πιο ευχάριστη εμπειρία οδήγησης για τους πελάτες μας. Για να μας υποστηρίξει σε αυτές τις προσπάθειες, επιλέγουμε την Ansys ως συνεργάτη λόγω του ισχυρού της υπόβαθρου προσομοίωσης σε πολλούς τομείς, καθώς και της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας της στη μηχανική με στατιστικά στοιχεία και ανάλυση σεναρίων στον χώρο της αυτόνομης οδήγησης».

Με τις δυνατότητες του λογισμικού της Ansys, οι μηχανικοί μπορούν να βελτιστοποιήσουν γρηγορότερα τη σχεδίαση και οργάνωση των προσομοιωμένων ροών εργασίας. Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένους αλγόριθμους, το λογισμικό αναζητά αποτελεσματικά και αυτόματα τις πιο στιβαρές σχεδιαστικές λύσεις για να βοηθήσει στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων στα πρώτα στάδια της διαδικασίας σχεδιασμού, επιτάχυνοντας το χρόνο ανάπτυξης και μείωνοντας το συνολικό κόστος του έργου.

Η Prith Banerjee, επικεφαλής τεχνολογίας στην Ansys, δήλωσε:

«Η αυτόνομη οδήγηση είναι μία από τις βασικές προκλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας. Θα είναι εφικτή μόνο με λύσεις λογισμικού αιχμής που είναι εγγενείς στο cloud, διαβαθμισμένες, κατάλληλες για τεράστιο όγκο δεδομένων, ανοιχτές και επεκτάσιμες. Η αυτοματοποιημένη αλυσίδα εργαλείων χρησιμοποιεί δεδομένα κίνησης σε πραγματικό χρόνο, καθώς και την επεκτασιμότητα των λύσεων προσομοίωσης της Ansys για να βελτιώσει την ακρίβεια και την αξιοπιστία των εφαρμογών AV και να αφαιρέσει τα εμπόδια κόστους για την ανάπτυξή τους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης