Του Λουκά Παπαλάμπρου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   


Το κάλλος, η τέχνη, η αισθητική είχαν πάντα τη θέση τους στην ιστορία και την εξέλιξη των αυτοκινήτων. Ορισμένα τετράτροχα δημιουργήθηκαν για να αφήσουν ανεξίτηλο στίγμα στον χώρο της βιομηχανίας. Ένα από αυτά είναι αναμφισβήτητα το 8 Series Concept.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σχεδιαστές της βαυαρικής φίρμας άφησαν ελεύθερη τη φαντασία τους, εμπνεύστηκαν και έφτιαξαν ένα συναρπαστικό, ασυμβίβαστο, πολυτελές και προηγμένο τεχνολογικά όχημα. Ο πρόεδρος της BMW, Harald Kruger, έκανε λόγο για ένα ονειρικό τετράτροχο, ένα σπορ πολυτελές coupe που διατηρεί την παράδοση και συγχρόνως εκφράζει το μέλλον της μάρκας. Όπως αποδεικνύεται από τις εικόνες, δεν έχουμε κανέναν λόγο να διαφωνήσουμε μαζί του.

Το 8 Series Concept είναι πράγματι έργο τέχνης. Το σχέδιο και οι καμπύλες μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις αντίστοιχες προτάσεις των Ιταλών στο παρελθόν. Συνδυάζει ιδανικά τα sport γονίδια της μάρκας με τα premium χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας συνάμα μια ανυπέρβλητη κομψότητα. Οι γραμμές του αμαξώματος με το αποκλειστικό χρώμα «Barcelona Gray Liquid» είναι επικίνδυνα θελκτικές, τα έντονα φτερά, η ευμεγέθης μάσκα και οι απολήξεις της εξάτμισης σε σχήμα διαμαντιού προκλητικά.

Όσο για το design του πίσω τμήματος, αποτελεί τον ορισμό της τέχνης, την έκφραση της ανθρώπινης δημιουργικότητας, της τεχνικής επιδεξιότητας, που οδηγεί στην παραγωγή έργων αισθητικά άρτιων.

Το αυτοκίνητο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα σε λίγες ώρες, στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Concorso d’Eleganza Villa d’Este». Τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας BMW και αναμένεται να περάσει στην παραγωγή την επόμενη κιόλας χρονιά, με στόχο να γίνει ο απόλυτος ηγέτης στην κατηγορία των μεγάλων σπορ πολυτελών coupe.  

Η καμπίνα είναι χάρμα ιδέσθαι. Δέρμα, carbon, αλουμίνιο και κρύσταλλο εκφράζουν απόλυτα την αρμονία της κίνησης και το δομημένο σύνολο. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τα πιο προηγμένα συστήματα, από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων έως το νέας γενιάς head-up-display, ενώ οι επιβάτες απολαμβάνουν ανέσεις limo.

Η έκδοση παραγωγής θα βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR, την ίδια δηλαδή με τις Σειρές 5 και 7. Από τα μικρότερα αδέλφια θα δανειστεί τους κινητήρες και τα μηχανικά τμήματα, προσφέροντας τη βέλτιστη απόλαυση στον δρόμο, ισάξια μιας αυθεντικής BMW. Επίσης, θα υπάρξει και Μ8 που φέρει τον πανίσχυρο V8 4.0 biturbo κινητήρα, απόδοσης 600 ίππων περίπου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης