Μετά την ανανέωση των απλών εκδόσεων του μοντέλου Α7 και S7 Sportback, η Audi προχώρησε στο facelift και του κορυφαίου RS7 των 560 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πανίσχυρο γερμανικό μοντέλο, φέρει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μάσκα και εισαγωγές αέρα, αλουμινένια διακοσμητικά, καθώς και προαιρετικά πακέτα που αναδεικνύουν περισσότερο την σπορ αισθητική του, χάρη στο ματ αλουμίνιο, το γυαλιστερό μαύρο ή τις carbon λεπτομέρειες.

Επιπλέον, είναι διαθέσιμο σε τέσσερα καινούργια χρώματα (Sepang Blue, Mythos Black, Glacier White και Floret Silver), με τα φώτα LED να έχουν πιο σκούρα απόχρωση. Οι βασικές ζάντες είναι 20 ιντσών, αλλά όποιος επιθυμεί μπορεί να το παραγγείλει με 21 ιντσών και κεραμικά φρένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές εντοπίζονται στον ανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων, τα νέα χειριστήρια για το σύστημα κλιματισμού, τις επενδύσεις, τα paddles πίσω από το τιμόνι και το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων MMI με επεξεργαστή γραφικών της Nvidia.

Ο κινητήρας V8 4.0 twin turbo, με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, παραμένει ως έχει. Αποδίδει 560 ίππους και 700 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα., με το έξτρα πακέτο dymanic.

Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων tiptronic, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς (σύστημα quattro). Η Audi ανακοινώνει μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 9,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 221 γρ./χλμ.

Το ανανεωμένο RS7 Sportback θα λανσαριστεί αρχικά στη Γερμανία, στα μέσα του καλοκαιριού, με τιμή περίπου 113.000 ευρώ.
 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης