Η ισχυρότερη Aston Martin που έχει βγει ποτέ από τα «σπλάχνα» της αγγλικής εταιρείας είναι γεγονός. Η νέα Vanquish είναι ένα από τα πιο όμορφα super car που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, με εκπληκτικές επιδόσεις, προηγμένη τεχνολογία και ύψιστη πολυτέλεια.

Το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει την DBS, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ανθρακονήματα, έχοντας παράλληλα ακόμα καλύτερη στρεπτική ακαμψία. Κάτω από το καπό, φέρει τον V12 6.0 λίτρων κινητήρα, με την απόδοση να φθάνει τους 573 ίππους και τη ροπή τα 620 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων της ZF. Για να επιταχυνθεί από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται 4,1 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 295 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό, η πολυτέλεια και η κομψότητα συναντά τις σπορ καταβολές, με τους χώρους να είναι ελαφρώς μεγαλύτεροι από αυτούς της DBS και το πορτμπαγκάζ να έχει  χωρητικότητα 368 λίτρων. Τα φρένα είναι κεραμικά, με τα ελαστικά εμπρός να είναι διαστάσεων 255/35 R20 και πίσω 305/30 R20. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα Launch Control, με την ανάρτηση να έχει τρεις ρυθμίσεις (Normal, Sport και Track).

Η επίσημη παρουσίαση της νέας Vanquish θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην έκθεση του Παρισιού, με το λανσάρισμα στις αγορές να υπολογίζεται για τα τέλη του 2012. Θα είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις 2+2 ή αποκλειστικά διθέσια, με τις τιμές στην Αγγλία να ξεκινούν από 236.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε εδώ την εντυπωσιακή Aston Martin Vanquish

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης