Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οι περίεργες και πρωτόγνωρες αυτές εικόνες με αστυνομικούς να μετρούν με μεζούρα τα αυτοκίνητα, έρχονται από την Βόρεια Καρολίνα της Αμερικής. Ο λόγος είναι μία νέα μόδα με την ονομασία Carolina Squat, η οποία χαρακτηρίστηκε επικίνδυνη και παράνομη από τα δικαστήρια και οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τί είναι το Carolina Squat;

Το “Carolina Squat” είναι μια περίεργη τάση όπου οι ιδιοκτήτες pick-up τροποποιούν την ανάρτηση του οχήματός τους, έτσι ώστε το μπροστινό μέρος να δείχνει όσο πιο ψηλά γίνεται και το πίσω άκρο να δείχνει προς τα κάτω. Η τάση στην πραγματικότητα δεν ξεκίνησε από την Καρολίνα όπως υποδηλώνει το όνομα. Γεννήθηκε από το Baja Racing στην Καλιφόρνια και έγινε δημοφιλές αφού εκατοντάδες οδηγοί δημοσίευσαν φωτογραφίες από τα τροποποιημένα οχήματά τους στο Instagram. Εξαιτίας αυτού, το Carolina Squat έγινε μια τάση που επικράτησε σε όλη τη χώρα, ειδικά στις νότιες πολιτείες, καθώς και στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο σημαντικό από την εμφάνιση, όμως, είναι το μέλημα της ασφάλειας. Πρώτα απ ‘όλα, με ένα τόσο βαριά παραμορφωμένο όχημα, ο χειρισμός είναι οριακά επικίνδυνος, μειώνοντας την πιθανότητα ελιγμών αποφυγής σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, το να δείχνεις το μπροστινό μέρος του οχήματος τόσο ψηλά μειώνει σημαντικά την ορατότητα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατυχήματα εάν ο οδηγός δεν μπορεί να δει τα αυτοκίνητα μπροστά του.

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο της Βόρειας Καρολίνας, το μπροστινό μέρος οποιουδήποτε οχήματος δεν μπορεί να είναι πάνω από 4 ίντσες υψηλότερο  από το πίσω μέρος. Σε αντίθετη περίπτωση βεβαιώνεται χρηματικό πρόστιμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης