Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Πιο μεγάλο, πιο πρακτικό, πιο αποδοτικό, πλήρως συνδεδεμένο και με ψηφιακές λύσεις. Η νέα γενιά του δημοφιλούς επαγγελματικού οχήματος της Volkswagen έρχεται για να καλύψει κάθε απαίτηση των οδηγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούριο Caddy χαρακτηρίζεται ως ένας πραγματικός all-rounder. Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Golf και ενσωματώνει πολλές από τις τεχνολογίες του best seller ευρωπαϊκού μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα έχει πιο δυναμική εμφάνιση και φέρει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά, όπως μεγάλη πανοραμική ηλιοροφή 1,4 τ.μ., προαιρετική ηλεκτρική υποβοήθηση για το κλείσιμο των συρόμενων θυρών και της πίσω πόρτας, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, φώτα LED εμπρός και πίσω, καθώς και σύστημα κλειδώματος και εκκίνησης «Keyless Access».

Οι επιβατικές και Kombi εκδόσεις διατίθενται στάνταρ με πέντε θέσεις. Είτε με μικρό είτε με μεγάλο μεταξόνιο, μπορούν επίσης να παραγγελθούν και με τρίτη σειρά καθισμάτων, μετατρέποντας το Caddy σε επταθέσιο. Ο χώρος αποσκευών σε πενταθέσια διάταξη είναι στα 1.213 λίτρα, ενώ μπορεί να φθάσει έως τα 2.556 λτ.

Από την άλλη, το Caddy Cargo παρέχει χώρο φόρτωσης 3,1 κ.μ. και το Caddy Cargo Maxi 3,7 κ.μ. Στο πίσω μέρος μπορεί να φορτωθεί μια ευρωπαλέτα – είτε πλάγια στο κέντρο και στο πίσω μέρος, είτε πλάγια στη μέση και κατά μήκος πίσω. Το μέγιστο μήκος του χώρου φόρτωσης έως το διαχωριστικό είναι 1.797 χιλιοστά (Cargo) και 2.150 χιλιοστά (Cargo Maxi).

Ανάλογα την έκδοση, το μοντέλο διατίθεται με οθόνες αφής 6,5’’, 8,25΄΄ ή 10 ιντσών. Επίσης, υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, με τα μπουτόν άμεσης πρόσβασης και τα χειριστήρια να επιτρέπουν τη γρήγορη και διαισθητική λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησης και των προηγμένων λειτουργιών των συστημάτων κλιματισμού και στάθμευσης.

Επιπλέον τα νέα, ισχυρά, εσωτερικά φώτα LED αφής και η παροχή ρεύματος για εξωτερικές συσκευές 230 V αναβαθμίζουν το εσωτερικό. Ένα άλλο καινοτόμο χαρακτηριστικό είναι ο εξαερισμός οροφής για καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας και ταχύτερο εξαερισμό στο πίσω μέρος, όταν το όχημα είναι σταματημένο.

Συνολικά, το νέο Caddy διατίθεται με συνολικά 19 συστήματα υποβοήθησης. Ξεχωρίζουν το Travel Assist, το οποίο συναντάμε πρώτη φορά σε επαγγελματικό όχημα της Volkswagen, και το αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση αλλαγής πορείας με διασταύρωση με αντίθετα ερχόμενο όχημα.

Για την κίνηση φροντίζουν οι πιο αποδοτικοί πετρελαιοκινητήρες TDI ισχύος από 75 έως 122 ίππων. Όλοι φέρουν φίλτρα κατακράτησης σωματιδίων, δύο καταλυτικούς μετατροπείς και διπλό ψεκασμό AdBlue, καλύπτοντας πλήρως τα αυστηρότερο κριτήρια. Δεν λείπει ο βενζίνης TSI με τους 114 ίππους, ο φυσικού αερίου TGI των 130 ίππων και η έκδοση eHybrid με το plug-in υβριδικό σύστημα.

Το νέο Caddy αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές του 2021. Οι τιμές και η γκάμα των εκδόσεων θα ανακοινωθούν λίγο πριν το λανσάρισμα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης