Κατείχε την υψηλότερη θέση στην πιο φημισμένη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου. Ανέλαβε CEO του ομίλου Ferrari αλλά και της αγωνιστικής ομάδας της F1 το καλοκαίρι του 2018, μετά τον θάνατο του Sergio Marchionne.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο χρόνια αργότερα, παραιτήθηκε ξαφνικά, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Ο Louis Camilleri αποχώρησε άμεσα από το Maranello, με τον πρόεδρο της ιταλικής εταιρείας, John Elkann, να αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος έως ότου βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά την παραίτηση, ο 65χρονος Camilleri δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στον λόγο ο οποίος τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση.

Ευχαρίστησε απλώς όσους εργάζονται στο Maranello, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις γυναίκες και τους άντρες που εργάζονται στις θρυλικές εγκαταστάσεις της Ferrari και δήλωσε περήφανος που αποτέλεσε μέρος αυτής της σπουδαίας μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο John Elkann είπε: «Ευχαριστώ θερμά τον Louis για την αφοσίωσή του. Το πάθος του για τη Ferrari ήταν απεριόριστο και υπό την ηγεσία του η εταιρεία επιβεβαίωσε περαιτέρω τη θέση της ως μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Του εύχομαι μια μακρά και ευτυχισμένη συνταξιοδότηση».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης