Έντονος θα πρέπει να είναι ο προβληματισμός όλων αυτών που χρησιμοποιούν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα. Ιδίως αυτή την περίοδο που οι περισσότεροι σκέφτονται να φύγουν για διακοπές και λόγω κρίσης δεν σκέφτονται σημαντικά πράγματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, τη δικής τους αλλά και των επιβατών.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία ελαστικών Bridgestone και έπειτα από τα αποτελέσματα 28.700 ελέγχων που έγιναν σε ελαστικά, αποκαλύφτηκαν ορισμένα ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία. Πάνω από το 28% των οδηγών, για παράδειγμα, οδηγούν με ελαστικά που είτε έχουν σημαντικά χαμηλότερη πίεση από το κανονικό είτε είναι φθαρμένα πέραν του νόμιμου ορίου, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τους ίδιους, τους επιβάτες και τους υπόλοιπους, που κυκλοφορούν στο δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νούμερο είναι συγκλονιστικό και θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους οδηγούς που θα πρέπει να ελέγξουν τα εξής: Τον αέρα των ελαστικών που γίνεται πολύ εύκολα σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων αλλά και την φθορά τους που και αυτό μπορεί να γίνει είτε σε ένα πρατήριο ή ακόμα καλύτερα σε ένα βουλκανιζατέρ.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης