Είναι το No1 crossover της αγοράς. Το πιο δημοφιλές μοντέλο στην κατηγορία του, αυτό που εκτόξευσε την ιαπωνική φίρμα και ανάγκασε τους κορυφαίους κατασκευαστές να υποκλιθούν μπροστά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τον έντονο ανταγωνισμό και την πλειάδα νέων αυτοκινήτων, το Qashqai συνεχίζει να κυριαρχεί. Πρόσφατα, η Nissan Ευρώπης γιόρτασε ένα μεγάλο ρεκόρ, καθώς εξήλθε από τη γραμμή παραγωγής στις εγκαταστάσεις της στη Μεγάλη Βρετανία το τρίτο εκατομμυριοστό Qashqai.

Σε μία δεκαετία, περισσότεροι από τρία εκατομμύρια οδηγοί έχουν αγοράσει το Qashqai. Το επίτευγμα – ορόσημο του εργοστασίου του  Sunderland ήρθε ως επιστέγασμα των κορυφαίων πωλήσεων που έχει καταγράψει σε ετήσια βάση η εταιρεία στη Γηραιά Ήπειρο, οι οποίες ανήλθαν σε 762.574.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, το Qashqai διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2017. Συνολικά, από τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις παρήχθησαν 346.856 αυτοκίνητα του δημοφιλούς crossover, εκ των οποίων τα 265.520 πωλήθηκαν στην Ευρώπη.

«Το 2017 ήταν ακόμη μία χρονιά – ρεκόρ για τη Nissan Europe, ενώ και το 2018 ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο. Το επίτευγμα της παραγωγής 3.000.000 Qashqai σε 10 χρόνια αποτελεί σημαντικό ορόσημο, όπως και το νέο Leaf που ήδη έχει ρεκόρ προ-παραγγελιών» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Paul Willcox.  

Στην Ελλάδα, η Nissan κατέκτησε τη δεύτερη θέση στις ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων για το 2017, με μερίδιο αγοράς 8,2%. Το Qashqai ήταν το πιο καλοπουλημένο μοντέλο στην κατηγορία C-SUV,  με 2.578 ταξινομήσεις.  

Δείτε όλες τις εκδόσεις και τα χαρακτηριστικά του Qashqai


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης