Απόλυτα ασφαλές το νέο Ford Fiesta

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 12:50
Απόλυτα ασφαλές το νέο Ford Fiesta

Τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας που προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες απέδειξε το νέο supermini της Ford, στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού Euro NCAP.

Το Fiesta αξιολογήθηκε με την ανώτερη διάκριση των 5 αστέρων, συγκεντρώνοντας τη μέγιστη βαθμολογία στα crash test. Η «μπλε οβάλ» φίρμα υποστηρίζει ότι είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά μικρό αυτοκίνητο της αγοράς. Διαθέτει σύγχρονα χαρακτηριστικά που βοηθούν στην αποφυγή ή μείωση των επιπτώσεων μιας σύγκρουσης σε επιβάτες και πεζούς. Ανάμεσά τους είναι μία αναβαθμισμένη έκδοση του Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection, που για πρώτη φορά συμβάλλει στην αποφυγή συγκρούσεων στο σκοτάδι.

Το Fiesta ξεχώρισε στις δοκιμές που προσομοιώνουν πλευρική σύγκρουση, στις εμπρόσθιες προσκρούσεις και στις πλευρικές. Οι τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού Adjustable Speed Limiter και Lane Keeping Aid υπογραμμίστηκαν και σχολιάστηκαν θετικά από το Euro NCAP. Το ίδιο και οι προ-εντατήρες και περιοριστές φορτίου – που προσφέρονται για πρώτη φορά για τους πίσω επιβάτες. Τέλος, εκθειάστηκε η κάλυψη αερόσακων των εμπρός καθισμάτων για το κεφάλι, το θώρακα και  την περιοχή της λεκάνης.

Αναλυτικά η βαθμολογία

Προστασία επιβατών: 87%
Προστασία παιδιών: 84%
Προστασία πεζών: 64%
Συστήματα ασφαλείας: 60%Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά του Fiesta


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 12:50