Η Skoda παρουσιάζει το δεύτερο μοντέλο της, το Salvia, το οποίο προορίζεται για την αγορά της Iνδίας, μετά από το KUSHAQ ένα compact SUV το οποίο βρίσκεται ήδη στην αγορά. 

Η Skoda είναι η πλέον υπεύθυνη μάρκα του Volkswagen Group, όσον αφορά την ανάπτυξη του Ομίλου σε πολλές νέες και πολυπληθείς αγορές. Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η Ινδία, με τη SKODA να αποκαλύπτει τη SLAVIA, ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο ολοκαίνουργιο μικρομεσαίο σεντάν, ειδικά για την τοπική αγορά, στο πλαίσιο του project INDIA 2.0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο μοντέλο της Skoda είναι εμπνευσμένο από τις απαρχές της εταιρίας. Το 1895, οι ιδρυτές Václav Laurin και Václav Klement ξεκίνησαν την επιχείρησή τους επισκευάζοντας ποδήλατα στη Mladá Boleslav. Μόλις ένα χρόνο μετά, το 1896 κυκλοφόρησαν με επιτυχία τα πρώτα τους ποδήλατα με την επωνυμία SLAVIA.

Το νέο Slavia σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Pune στην Ινδία. Βασισμένο στην πλατφόρμα v ειδικά προσαρμοσμένη από την SKODA AUTO για την Ινδία, το νέο Slavia έχει  μήκος 4,541 μέτρα, πλάτος 1,752μ. και ύψος 1,487μ. Σε αυτό συντελεί και το μεταξόνιο των 2,651μ. Αντίστοιχα μεγάλος είναι και ο χώρος αποσκευών στα 521 λίτρα.

Για το νέο προσθιοκίνητο μοντέλο της Skoda, oι αγοραστές έχουν την επιλογή ανάμεσα από δύο κινητήρες. Ένας τρικίλυνδρο TSI, ο οποίος αποδίδει 115 ίππους (85 kW), και ένας τετρακύλινδρος 1.5 TSI με τεχνολογία ενεργού κυλίνδρου (ACT),ο οποίος αποδίδει 150 ίππους(110 kW). Το βασικό κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο έξι σχέσεων, ένα εξατάχυτο αυτόματο είναι προαιρετικό για τον 1.0 TSI, ενώ ο 1.5 TSI συνδυάζεται και με ένα DSG επτά σχέσεων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά την ασφάλεια του αυτοκινήτου είναι εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, όπως και συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας.

Η νέα SLAVIA θα προσφέρει πρωτόγνωρα στοιχεία εξοπλισμού προσαρμοσμένα στην ινδική αγορά. Φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED εμπρός και πίσω, ψηφιακό ταμπλό οργάνων με ανεξάρτητη οθόνη infotainment έως και 10 ιντσών και ατμοσφαιρικό εσωτερικό φωτισμό.

Η Skoda όμως συνεχίζει με ιδιαίτερα ισχυρό κλιματισμό Climatronic με έλεγχο αφής και αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα. Αισθητήρες βροχής και φωτός όπως και cruise control, αισθητήρα πίεσης ελαστικών και πολλά άλλα, με αξιοσημείωτη την ειδική εσοχή στο ταμπλό, για τα φυλακτά των Ινδών.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης