Πιο δυναμικό, ευρύχωρο και με πλήρη γκάμα κινητήρων και εκδόσεων θα έρθει στις αρχές του 2013 στις ευρωπαϊκές αγορές το ολοκαίνουργιο Seat Leon. To μικρομεσαίο μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Παρισιού, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το νέο Leon είναι το δεύτερο μοντέλο του VW Group που έχει κατασκευαστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB, έπειτα από το καινούργιο Audi A3. Αισθητικά, ξεχωρίζει για τις σπορτίφ γραμμές, τους πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, τα φώτα LED και τις χειρολαβές των πίσω θυρών, οι οποίες σε σχέση με το τωρινό μοντέλο είναι πλέον στη συμβατική τους θέση και όχι «κρυφές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H δυναμική εικόνα ακολουθείται και στο εσωτερικό, με την ποιότητα των υλικών να είναι αναβαθμισμένη, ενώ ο πίνακας οργάνων και το τριάκτινο τιμόνι θυμίζουν αρκετά αυτά του νέου Audi A3. Χάρη στην αύξηση των διαστάσεων, οι χώροι για τους επιβάτες είναι μεγαλύτεροι, προσφέροντας τη βέλτιστη άνεση, με τον προαιρετικό εξοπλισμό να διαθέτει και πανοραμική οροφή.

Η τρίτη γενιά του Leon, εκτός από την κλασική πεντάθυρη έκδοση, θα είναι διαθέσιμη αργότερα και σε τρίθυρη, με ακόμα πιο σπορ χαρακτήρα, σε station wagon, σε FR, αλλά και σε Cupra. Μηχανικά θα φέρει την γκάμα κινητήρων TSI και TDI του VW Group.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε εδώ τις πρώτες εικόνες του νέου Leon  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης