H νέα, πέμπτη γενιά του μεσαίου SUV της ιαπωνικής φίρμας είναι γεγονός. Η Honda παρουσίασε επίσημα το καινούργιο CR-V έστω και στην αμερικανική εκδοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Λος Άντζελες τον Νοέμβριο, με το λανσάρισμα στην αγορά να έχει προγραμματιστεί για το 2017. Η σχεδίαση του ακολουθεί τη φιλοσοφία του απερχόμενου, έχοντας όμως ακόμα πιο δυναμικές γραμμές και έντονες ακμές. Επίσης, είναι το πρώτο που φέρει το σύστημα «Automatic Shutter Grille System» με την αυτόματη γρίλια στη μάσκα, βελτιώνοντας την αεροδυναμική.

Παρότι οι Ιάπωνες δεν ανακοίνωσαν τις διαστάσεις, ανέφεραν πως είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, με τους χώρους για τους πίσω επιβάτες να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Αυξημένη κατά 56 λίτρα είναι και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, με την πίσω πόρτα να διαθέτει το αυτόματο σύστημα ενεργοποίησης με το πέρασμα του ποδιού κάτω από το προφυλακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ριζικά αναβαθμισμένο είναι το εσωτερικό, με τις επιφάνειες τους ταμπλό και των θυρών να καλύπτονται από υλικά ανώτερης ποιότητας. Το design της καμπίνας είναι σαφώς πιο σύγχρονο και κομψό, με την ιαπωνική φίρμα να υπόσχεται τη βέλτιστη εργονομία. Στην κονσόλα δεσπόζει η οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, συμβατή με Apple Car Play και Android Auto.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται όλα τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, όπως τα Collision Mitigation Braking (CMBS), Forward Collision Warning (FCW), Road Departure Mitigation (RDM), Lane Departure Warning (LDW), Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Keeping Assist (LKAS), Blind Spot Information (BSI), Rear Cross Traffic Monitor (CTM) και Auto High Beam (HSS). Επίσης, διαθέτει ηλεκτρονικό χειρόφρενο, θύρες USB εμπρός και πίσω, καθώς και θερμαινόμενα/ηλεκτρικά καθίσματα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο νέος 1.5 turbo βενζινοκινητήρας απόδοσης 190 ίππων και 243 Nm ροπής, καθώς και ο ατμοσφαιρικός 2.4 λίτρων με τους 184 ίππους. Αμφότεροι συνδυάζονται με κιβώτιο CVT και την τεχνολογία Honda G-Shift. Στην Ευρώπη, λογικά θα είναι διαθέσιμο και με τον 1.6 diesel.

Δείτε εδώ όλη την γκάμα της Honda


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης