Του Λουκά Παπαλάμπρου

Τον Απρίλιο, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή του απλού Polo. Δύο μήνες αργότερα έφτασε η ώρα της κορυφαίας έκδοσης του μοντέλου με τα διακριτικά GTI.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O ισχυρός 2.0 TSI κινητήρας και οι βελτιώσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις και λοιπά μηχανικά μέρη, μεταμορφώνουν το δημοφιλές supermini σε ένα δυναμικό, τετράθυρο σπορ αυτοκίνητο, το οποίο εξοπλίζεται με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γερμανική φίρμα έχει εμπλουτίσει τη φαρέτρα του Polo GTI με κάθε λογής σύστημα, μεταξύ των οποίων είναι και το «IQ.DRIVE Travel Assist». Αυτό συγκεντρώνει λειτουργίες όπως το «Adaptive Cruise Control» και το «Lane Assist» για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος υποβοήθησης που επιτρέπει εν μέρει αυτοματοποιημένη οδήγηση με ταχύτητες έως τα 210 χλμ./ώρα.

 

7άρι αυτόματο κιβώτιο

Στις ελάχιστες φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η VW, βλέπουμε τις αλλαγές που έγιναν στην εμφάνιση του Polo GTI. Το αμάξωμα είναι σαφώς πιο επιθετικό χάρη στον μεγαλύτερο προφυλακτήρα με το πλέγμα στο κάτω μέρος, την κόκκινη λωρίδα, τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων, τις ζάντες 17 ή 18 ιντσών και Σε πέντε χρώματα αμαξώματος και τρία καμπίναςτη διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Καπάκια καθρεφτών και οροφή είναι σε μαύρο χρώμα, με το λογότυπο GTI να έχει τοποθετηθεί στο κέντρο της πίσω πόρτας. Στο εσωτερικό, συναντάμε έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και μια οθόνη αφής στο κέντρο 8 ιντσών. Το καρό μοτίβο στα καθίσματα δεν θα μπορούσε να λείπει, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι στα 351 λίτρα.

Για την κίνηση, φροντίζει ο αναβαθμισμένος 2.0 TSI κινητήρας βενζίνης, η απόδοση του οποίου ξεπερνά πιθανότατα τους 200 ίππους. Η εταιρεία δεν έδωσε πληροφορίες για το μηχανικό σύνολο, παρά μόνο ότι η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου DSG 7 σχέσεων.

Το ανανεωμένο Polo GTI θα προσφέρεται σε πέντε χρώματα (Deep Black Pearl Effect, Smoke Grey Metallic, Kings Red Metallic, Pure White Uni και Reef Blue Metallic). Τα τρία τελευταία μπορούν να συνδυαστούν προαιρετικά με μαύρη οροφή (Roof Pack).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στάνταρ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων στο VW Polo

Παγκόσμιο Αυτοκίνητο του 2021 το Volkswagen ID.4

Το πιο όμορφο van

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης