Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το καινούργιο μικρό crossover της γκάμας της, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί τον αντικαταστάτη του πολυμορφικού Meriva, παρουσίασε επίσημα η γερμανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τοποθετείται δίπλα στο Mokka X και αποτελεί το πρώτο από τα επτά νέα και ανανεωμένα μοντέλα που θα δούμε από την Opel μέσα στο 2017. Ανήκει στην κατηγορία των compact crossover και διατίθεται αποκλειστικά με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η εταιρεία το περιγράφει ως ένα διαφορετικό αισθητικά όχημα, ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις και για εξορμήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήκος του αμαξώματος είναι 4.212 χλστ., το πλάτος 1.765 χλστ. και το ύψος 1.590 χλστ. Εμπρός θυμίζει έντονα το Mokka X, ωστόσο το πλαϊνό τμήμα και το πίσω είναι πιο μοντέρνο, σύγχρονο και νεανικό. Στο εσωτερικό έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην πρακτικότητα και τη συνδεσιμότητα, με το design να προέρχεται από το Astra.

Οι διαθέσιμοι χώροι είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία, με τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ να κυμαίνεται από 410 έως 520 λίτρα. Το πίσω κάθισμα σύρεται κατά 150 χλστ., προς όφελος της ευελιξίας. Στο κέντρο του ταμπλό έχει τοποθετηθεί μια οθόνη αφής 8 ιντσών που υποστηρίζει το σύστημα πολυμέσων IntelliLink και ενσωματώνει λειτουργίες Android Auto και Apple CarPlay. Επίσης, υπάρχει θέση για ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου, Wi-Fi hotspot και υπηρεσία Opel OnStar.

Ο εξοπλισμός ασφάλειας και άνεσης είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας adaptive LED φωτιστικά σώματα, κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών, head up display,  το πακέτο Opel Eye και τα συστήματα υποβοήθησης παρκαρίσματος (Advanced Park Assist), αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανίχνευση πεζού και αυτόματο φρενάρισμα (Automatic Emergency Braking), αναγνώρισης κόπωσης οδηγού (Driver Drowsiness System), διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Keep Assist), αναγνώρισης οδικής σήμανσης (Speed Sign Recognition) και τυφλού σημείου (Side Blind Spot Alert).

Η γκάμα των κινητήρων και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του Crossland X, θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πρεμιέρας του αυτοκινήτου, σε ειδική εκδήλωση στο Βερολίνο, στις αρχές του επόμενου μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης