Του Λουκά Παπαλάμπρου

Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι πύλες της έκθεσης της Γενεύης, η Honda έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και τα βασικά χαρακτηριστικά του μικρού αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε η ιαπωνική φίρμα, το e Prototype που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι έτοιμο σε ποσοστό 95% και θα περάσει την πόρτα του εργοστασίου μέσα στη χρονιά. Η εμφάνιση του μοντέλου παραγωγής θα είναι σχεδόν όμοια με αυτή του πρωτοτύπου, έχοντας ελάχιστες αλλαγές.

Το αστικών προδιαγραφών μοντέλο μηδενικών ρύπων συνδυάζει το ρετρό με το σύγχρονο, κλέβοντας τις εντυπώσεις με την ιδιαίτερη αισθητική του. Θα προσφέρεται με πέντε πόρτες, έχοντας «κρυφές» χειρολαβές και κομψή σιλουέτα. Η θύρα φόρτισης δεν βρίσκεται στο πλάι, όπως στα περισσότερα ηλεκτρικά, αλλά κάτω από το μαύρο διακοσμητικό στο καπό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καμπίνα είναι εντυπωσιακή, διαθέτοντας τεράστιες ψηφιακές οθόνες που καλύπτουν σχεδόν όλο το ταμπλό και ενσωματώνουν πληθώρα λειτουργιών και εφαρμογών. Στο εσωτερικό μπορούν να φιλοξενηθούν έως τέσσερα άτομα, με τη Honda να εστιάζει στις δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Όσον αφορά στον ηλεκτροκινητήρα η Honda ανακοίνωσε απλώς ότι διακρίνεται για την απόδοση και τη χρηστικότητα μέσα στην πόλη. Οι μπαταρίες φορτίζουν σε ποσοστό 80% μέσα σε 30 λεπτά, με την αυτονομία να αγγίζει τα 200 χιλιόμετρα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης