Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το δεύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γκάμας της, ένα αυτοκίνητο που ανήκει στην κατηγορία των compact crossover και διακρίνεται για τις πρωτοποριακές τεχνολογίες, παρουσίασε η Volvo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το C40 Recharge διαθέτει όλα τα οφέλη ενός SUV, αλλά σε πιο χαμηλή και πιο κομψή σχεδιαστική φόρμα. Βασισμένο στην πλατφόρμα CMA, είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της σουηδικής φίρμας που σχεδιάστηκε αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρικό. 420 χιλιόμετρα αυτονομίας που αυξάνεται με κάθε αναβάθμιση

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας, Henrik Green, αυτό το αυτοκίνητο εκφράζει το μέλλον της Volvo. Θα προσφέρεται μόνο online με ένα έξυπνο πακέτο παροχών και θα είναι διαθέσιμο για γρήγορη παράδοση.

Διακρίνεται για τη δυναμική σχεδίαση, το coupe στυλ της οροφής, το υπερυψωμένο αμάξωμα και το μυώδες πίσω τα τμήμα. Εμπρός λανσάρει μια εντελώς νέα εικόνα, περιλαμβάνοντας προβολείς με state-of-the-art τεχνολογία pixel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καλύτερο σύστημα πολυμέσων

Ψηφιακός πίνακας οργάνων υψηλής ανάλυσης

Στο εσωτερικό, το C40 Recharge παρέχει στους πελάτες την υψηλή θέση οδήγησης που προτιμούν οι περισσότεροι οδηγοί, ενώ στο διάκοσμο και στα χρώματα υπάρχει μία σειρά επιλογών που είναι αποκλειστικές για το συγκεκριμένο μοντέλο. Πρόκειται επίσης για το πρώτο αυτοκίνητο της Volvo στο οποίο δεν γίνεται καθόλου χρήση δέρματος.

Το σύστημα infotainment είναι από τα καλύτερα της αγοράς. Εξελιγμένο σε συνεργασία με την Google, βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android. Προσφέρει στους καταναλωτές όλες τις εφαρμογές και ενσωματωμένες υπηρεσίες όπως το Google Maps, το Google Assistant και το Google Play Store.

Τα απεριόριστα δεδομένα παρέχουν εξαιρετική συνδεσιμότητα και το C40 Recharge θα λαμβάνει ασύρματες αναβαθμίσεις λογισμικού. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου – κι ας έχει αφήσει πίσω του το εργοστάσιο.

Το σύστημα κίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα, που τροφοδοτούνται από μία μπαταρία 78kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί έως το 80% σε περίπου 40 λεπτά. Η εκτιμώμενη αυτονομία του αυτοκινήτου είναι γύρω στα 420 χιλιόμετρα, τιμή που θα βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς θα γίνονται ασύρματες αναβαθμίσεις στο λογισμικό.

Δεν θα το βρείτε στις εκθέσεις

Μοντέρνο, ελκυστικό σχεδιαστικά και δυναμικό

Το αμιγώς ηλεκτρικό C40 Recharge δεν θα προσφέρεται μέσω των εκθέσεων αλλά μόνο online. Σύμφωνα με τη φιλοδοξία της σουηδικής μάρκας για τη μείωση της πολυπλοκότητας στη διάθεση των μοντέλων της και την παροχή ελκυστικά προ-διαμορφωμένων εκδόσεων, ο τρόπος διάθεσης απλοποιείται.

Παράλληλα, με την απόκτηση του ηλεκτρικού crossover, οι ιδιοκτήτες θα λάβουν ένα έξυπνο πακέτο παροχών, που περιλαμβάνει στοιχεία όπως η συντήρηση, η εγγύηση, η οδική βοήθεια, καθώς και επιλογές για την οικιακή φόρτιση, αλλά και ασφάλιση – όπου διατίθεται.

Το C40 Recharge θα μπει στην παραγωγή αυτό το φθινόπωρο και θα κατασκευάζεται μαζί με το XC40 Recharge, στο εργοστάσιο της Volvo Cars, στη Γάνδη, στο Βέλγιο.

 

 

Μέχρι το 2030 κάθε μοντέλο της Volvo θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό

Απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον και απολαυστικό στην οδήγηση

Μέσα στο έτος θα μπει στην παραγωγή

To πρώτο Volvo που δεν γίνεται καθόλου χρήση δέρματος στο εσωτερικό

Μόνο online οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων της Volvo

Το πρώτο Volvo που αναβαθμίζει μόνο του το λογισμικό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης