Του Λουκά Παπαλάμπρου

Αμάξωμα από ανθρακονήματα, αεροδυναμική άριστη, δύναμη που συναρπάζει και ταχύτητες που κόβουν την ανάσα. Κυρίες και κύριοι, αυτό είναι το Hennessey Venom F5.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική εταιρεία αποκάλυψε επίσημα κατά τη διάρκεια του SEMA Show στο Λος Άντζελες το καινούργιο Venom F5, το αυτοκίνητο που θέλει να ξεπεράσει οποιοδήποτε τετράτροχο κυκλοφορεί στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To όνομά του έχει εμπνευστεί από την κλίμακα Fujita για τους ανεμοστρόβιλους. Είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, με το βάρος να κυμαίνεται στα 1.338 κιλά. Το αμάξωμα περιλαμβάνει ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, με το πάτωμα, τον διαχύτη και την πτέρυγα να έχουν εξελιχθεί ώστε να προσφέρουν τη βέλτιστη κάθετη δύναμη.

Ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι μόλις 0,33 Cd και για την κίνηση φροντίζει ο πανίσχυρος V8 7,4 biturbo αλουμινένιος κινητήρας, απόδοσης 1.600 ίππων και 1.762 Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων, ενώ για τους παραδοσιακούς υπάρχει και μηχανικό εξάρι. Βέβαια, η Hennessey προειδοποιεί ότι όποιος επιλέξει το δεύτερο, δύσκολα θα βρίσκει πρόσφυση μέχρι τα 225 χλμ./ώρα!

Οι επιδόσεις του είναι από άλλον πλανήτη, με τα 0-100 να έρχονται σε 2 δευτερόλεπτα, τα 0-300 σε 10΄΄ και τα 0-400 σε λιγότερο από 20΄΄. Όσο για την τελική ταχύτητα, αγγίζει τα 484 χλμ./ώρα, ξεπερνώντας τους βασικούς ανταγωνιστές, Bugatti Chiron και Koenigsegg Agera RS. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα ειδικά ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2s δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα φθοράς από τις πιέσεις που ασκούνται σε αυτές τις ταχύτητες.

Η καμπίνα έχει αγωνιστικό προφίλ, αλλά παράλληλα είναι τόσο ευρύχωρη, ώστε να χωράει και έναν αθλητή του αμερικανικού football. Όλες οι επιφάνειες είναι καλυμμένες με δέρμα, alcantara και carbon. Η οθόνη τύπου tablet παρέχει όλες τις πληροφορίες και έχει λειτουργίες ανάλογες ενός iPad.

Ο πρώτος πελάτης είναι παίκτης του ράγκμπι, όπως ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της φίρμας, John Hennessey. Συνολικά θα κατασκευαστούν 24 μονάδες του Venom F5 και η τιμή ξεκινά από 1,6 εκατ. δολάρια.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης