Παρότι η γερμανική εταιρεία προσπαθούσε να κρατήσει μυστική την εξωτερική σχεδίαση της καινούργιας G-Class, διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι πρώτες εικόνες του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως βλέπουμε, το εμβληματικό τετρακίνητο μοντέλο διατηρεί τη βασική σχεδιαστική φιλοσοφία των προκατόχων του, με τη μεγάλη μάσκα, τις εισαγωγές αέρα, τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα, το σκαλοπάτι στο πλάι και τα χρωμιωμένα διακοσμητικά να κάνουν τη διαφορά.

Η σκληροτράχηλη G-Class έχει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά χαμηλότερο βάρος χάρη στην εκτενή χρήση αλουμινίου. Εξοπλίζεται με όλα τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού της Mercedes, φέρει τρία διαφορικά, ενεργά αμορτισέρ, ηλεκτρομηχανική κρεμαγέρα και πολλά ακόμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στους κινητήρες, αναμένεται να δούμε τον καινούργιο εξακύλινδρο 2,9 diesel απόδοσης 340 ίππων, τον τρίλιτρο βενζίνης, τον V8 4.0 biturbo των 425 ίππων και φυσικά την έκδοση G63 AMG με τους 600 ίππους.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης του Ντιτρόιτ, ωστόσο, έπειτα από τη διαρροή, δεν αποκλείεται να δοθούν νωρίτερα στη δημοσιότητα όλες οι πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης: Σε πρώτο πλάνο η κορυφαία Mercedes G-Class

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης