Τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες και τα βασικά χαρακτηριστικά της ανανεωμένης εκδοχής του μικρού μοντέλου της γκάμας της έδωσε στη δημοσιότητα η τσεχική φίρμα, λίγες μέρες πριν από το παγκόσμιο ντεμπούτο, στην έκθεση της Γενεύης.  

Η Fabia φέρει για πρώτη φορά φωτιστικά σώματα τύπου LED, τα οποία τονίζουν τον δυναμισμό του αμαξώματος, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέα σχέδια ζαντών που φθάνουν σε διάμετρο τις 18 ίντσες και μεγαλύτερη παλέτα χρωμάτων για το εξωτερικό αμάξωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο εσωτερικό, παρότι οι Τσέχοι δεν θέλησαν να το αποκαλύψουν ακόμη, είναι βέβαιο πως έχει αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό. Εξοπλίζεται με το σύστημα πολυμέσων Swing ,το οποίο ενσωματώνει οθόνη αφής 6,5 ιντσών και είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, καθώς και με τις τεχνολογίες MirrorLink και SmartGate.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης, όπως τα αυτόματα φώτα, το Blind Spot Detection και το Rear Traffic Allert. Επίσης, υπάρχει μία σειρά «έξυπνων» λύσεων που προέρχεται από τα μεγαλύτερα μοντέλα, περιλαμβάνοντας ξύστρα πάγου, δίχτυα συγκράτησης αποσκευών και θύρες USB στο πίσω κάθισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους κινητήρες το ενδιαφέρον εστιάζεται στον τρικύλινδρο βενζίνης 1.0 TSI απόδοσης 95 και 110 ίππων, ενώ για όποιον προτιμά κάτι πιο οικονομικό, ο ατμοσφαιρικός 1.0 MPI με 60 και 75 ίππους είναι η καλύτερη επιλογή. Για τους diesel δεν γίνεται καμία αναφορά από την εταιρεία, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Τα μοντέλα της Skoda σε πρώτο πλάνο


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης