Οι Ιταλοί φαίνεται πως δεν μπορούσαν να περιμένουν και αποκάλυψαν την ανανεωμένη εκδοχή του λιλιπούτειου μοντέλου μια ημέρα νωρίτερα πριν την προγραμματισμένη πρεμιέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από 8 χρόνια στην αγορά και 1,5 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως, το Fiat 500 αναβαθμίστηκε στα σημεία, διατηρώντας το θρυλικό σχεδιασμό και την ξεχωριστή προσωπικότητά του. Με την πρώτη ματιά οι διαφορές στο αυτοκίνητο είναι ελάχιστες, ωστόσο όπως αναφέρει η εταιρεία έχουν γίνει συνολικά 1.800 αλλαγές σε design, μηχανικά μέρη και ηλεκτρικά συστήματα.

Όσον αφορά στο αμάξωμα, οι διαστάσεις παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, έχοντας εκσυγχρονιστεί στις λεπτομέρειες. Τα φωτιστικά σώματα είναι καινούργια, περιλαμβάνοντας φώτα ημέρας LED, οι προφυλακτήρες ανασχεδιάστηκαν, όπως και η μάσκα, με τη χρωματική παλέτα να εμπλουτίζεται με 13 αποχρώσεις και τις ζάντες να είναι 15 και 16 ιντσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό, έγιναν κάποιες αναβαθμίσεις στα υλικά ώστε να αυξηθεί η ποιότητα, προστέθηκε μια οθόνη αφής 5 ιντσών στην κεντρική κονσόλα – 7 ιντσών στις πλουσιότερες – που ενσωματώνει το σύστημα πολυμέσων U Connect, νέο τιμόνι και διακοσμητικά. Επίσης, ανασχεδιάστηκαν οι αεραγωγοί και το μεγάλο ψηφιακό όργανο μπροστά από τον οδηγό.

Για την άνεση οδηγού και συνοδηγού, έγιναν κάποιες αναβαθμίσεις στα καθίσματα, ενώ βελτιώθηκε και η ηχομόνωση της καμπίνας. Το Fiat 500 θα προσφέρεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (Pop, Popstar και Lounge), με τη βασική έκδοση να περιλαμβάνει 7 αερόσακους, ESC, ASR, Hill Holder και Hydraulic Brake Assist, U connect Radio με οθόνη αφής, έξι ηχεία, χειριστήρια στο τιμόνι και LED φώτα ημέρας.

Οι κινητήρες παραμένουν ως έχουν, με τον 1.200άρη των 69 ίππων να παραμένει στη βάση της γκάμας και τον 0.9 TwinAir απόδοσης 85 και 105 ίππων να ακολουθεί. Στους diesel έχουν τον 1.3 Multijet II με τους 95 ίππους. Όλα τα μηχανικά σύνολα είναι προδιαγραφών Euro6 και συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο. Προαιρετικά υπάρχει το ημιαυτόματο Dualogic με δυνατότητας αλλαγής των σχέσεων από paddles στο τιμόνι.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης