Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Σήμερα, 25 Μαΐου θα γίνει η παγκόσμια διαδικτυακή πρεμιέρα του CUPRA Born. Με αφορμή την πρεμιέρα που δίνει νέα ώθηση για τον ηλεκτρικό μετασχηματισμό της εταιρίας, η Cupra ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την SEAQUAL INITIATIVE

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεργασία αυτή αφορά την κατασκευή καθισμάτων  από ανακυκλώσιμο πολυμερές πλαστικό  ύφασμα SEAQUAL® YARN. Οι κατασκευαστές ανακοίνωσαν ότι το πλαστικό το μαζεύουν από τη Μεσόγειο και άλλες θάλασσες, ωκεανούς, ποτάμια και εκβολές. 

Ψαράδες σε συνεργασία με διάφορες ΜΚΟ συλλέγουν τα υλικά και στη συνέχεια με ειδικές επεξεργασίες από την SEAQUAL INITIATIVE κατασκευάζουν τα ποιοτικά πρότυπα για την κατασκευή των standard καθισμάτων του πρώτου 100% ηλεκτρικού μοντέλου της CUPRA. 

Με αυτόν τον τρόπο η CUPRA με το CUPRA Born, το πρώτο κλιματικά ουδέτερο αυτοκίνητο (CO2 neutral), στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας,διατηρώντας παράλληλα τους φυσικούς πόρους της Μεσογείου. 
Η δέσμευση της Cupra υλοποιείται  με το βιώσιμο project που περιλαμβάνει τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών τελευταίας τεχνολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο CUPRA Director of Strategy, Business Development and Operations, Antonino Labate σχολίασε: «Με το CUPRA Born, το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα, μπαίνουμε σε μια νέα ηλεκτρική εποχή. Η συνεργασία με την SEAQUAL INITIATIVE για την κατασκευή καθισμάτων για αυτό το νέο μοντέλο αποδεικνύει ότι η βιωσιμότητα, η καινοτομία και η σύγχρονη σχεδίαση είναι ένας τέλειος συνδυασμός. Η CUPRA είναι μια μάρκα που εμπνέει τον κόσμο από τη Βαρκελώνη, και γι ‘αυτό δεσμευόμαστε σε έργα κυκλικής οικονομίας και βοηθούμε στη διατήρηση ενός φυσικού πόρου που είναι πολύ κοντά μας, αυτόν της Μεσογείου».

Η παραγωγή του νέου οχήματος γίνεται στη Γερμανία (Zwickau) και βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα (MEB), όπου η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές χρησιμοποιείται στην αλυσίδα εφοδιασμού και την παραγωγή πρώτων υλών. Οι υπόλοιπες εκπομπές αντισταθμίζονται από περιβαλλοντικές επενδύσεις πιστοποιημένες σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα. 

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι  το νέο CUPRA Born θα συμβάλει στη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών CO2 και στην επίτευξη των Ευρωπαϊκών στόχων. Και δεν είναι μόνο αυτό. Με την συνεργασία που ξεκίνησε με την SEAQUAL INITIATIVE, θα συμβάλει στην κυκλική οικονομία και στην προστασία της Μεσογείου και των γύρω περιοχών.

Τι ακριβώς κάνει η SEAQUAL INITIATIVE. Αρχικά συνεργάζεται με ΜΚΟ, αλιείς, αρχές και τοπικές κοινότητες για να βοηθήσει στον καθαρισμό των θαλασσών και των ωκεανών. Συλλέγονται μέσω προγραμμάτων καθαρισμού όλα τα  θαλάσσια απορρίμματα από τις παραλίες ,τον ωκεανό, τον θαλάσσιο βυθό και την επιφάνεια, τα ποτάμια και τις εκβολές τους.

Στη συνέχεια γίνεται  ταξινόμηση διαφόρων τύπων υλικών. Το πλαστικό καθαρίζεται και μετατρέπεται σε ανακυκλωμένο θαλάσσιο πλαστικό, το οποίο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του SEAQUAL® YARN.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης