Από το 2028 η Opel  θα έχει μόνο μόνον ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Το δήλωσε ο CEO Michael Lohscheller στην ψηφιακή Stellantis EV Day 2021. 
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.Η δεύτερη μεγάλη είδηση είναι η επιστροφή της Opel στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου,στην Κίνα με το θρυλικό Manta που όμως θα είναι αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ο Michael Lohscheller δεν έδωσε πολλές πληροφορίες για την αγορά της Κϊνας. Είπε μόνο:
«Υποσχεθήκαμε ότι η Opel θα γίνει παγκόσμια– και θα το πράξουμε. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο και είμαστε σίγουροι ότι θα αναπτυχθούμε επικερδώς εκεί.Οι Κινέζοι πελάτες μπορούν να προσδοκούν τα προϊόντα και τη συναισθηματική Γερμανική μάρκα μας» .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο αυτοκίνητο που θα οδηγήσουν οι Κινέζοι είναι το Opel Manta το οποίο όμως θα είναι πλήρως ηλεκτρικό. Για την ιστορία, το Manta είναι ένα αυτοκίνητο σύμβολο για τη γερμανική εταιρία. Μετά την τεράστια απήχηση που είχε η παρουσίαση του Opel Manta GSe ElektroMOD ο Lohscheller ανακοίνωσε ότι το εμβληματικό μοντέλο στην ιστορία της μάρκας θα αποτελεί έμπνευση για το μέλλον της. 

Από το 2028 όλη η γκάμα της Opel στην Ευρώπη θα είναι αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Ο Michael Lohscheller είπε ότι η Opel από «ψυχρή» (cold) γίνεται «μοντέρνα» (cool) και οδεύει προς ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών CO2.

Μέχρι το 2024 θα έχει εννέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα και όλες οι σειρές μοντέλων θα περιλαμβάνουν εξηλεκτρισμένες εκδόσεις .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης